Udruga Ri Rock u subotu 14. 10. 2023. u Palachu priprema multimedijalni event posvećen legendarnom Milanu Mladenoviću iz benda EKV,  povodom 65. godišnjice njegova rođenja.

Večer će započeti tribinom uz Davora Lukasa iz FIT-a i projekcijom dokumentarca “Dečak iz vode”, a potom se nastaviti kroz projekcije video spotova i fan art fotografija. Za sam kraj večeri pripremljen je unplugged elektro akustični koncert benda Deca iz vode.

Bend Deca iz vode izvest će najveće hitove i najbolje pjesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a te dio opusa iz Šarlo Akrobata Angels Breath, i Limunovo drvo. Kao gost cijelog koncerta nastupit će Mikica Stefanović, Milanov prijatelj iz tinejdžerskih dana s kojim je osnovao bend “Limunovo drvo”. Uz Mikicu glazbeni dio ima i jedno poznato riječko lice, Davora Lukasa pjevača grupe FIT, koji će se bendu priključiti na stageu na nekoliko pjesama.

Ovaj zanimljiv projekt nakon Zagreba premijerno će biti u Rijeci i prvi put će publika moći čuti i veći broj Milanovih pjesama koje nije stvarao u EKV-u a koje pokazuju širinu Milanovog stvaralaštva kao i kompleksnost njegovih melodija i tekstova.

Cjelokupni program nosi naziv “Sjećanje na Milana Mladenovića – Kao da je i dalje tu” uz dvosatni koncert uključuje tribinu, projekciju spotova, filma i fotografija. Moderator cijelog događaja je Aleksandar Šarčević osnivač udruge koji će predstaviti cijeli projekt. Publika će na platnu moći vidjeti i interesantne fotografije i video spotove odrađene od strane nekoliko web i video dizajnera, zatim dokumentarac “Dečak iz vode”  u kojem  poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i Šarla Akrobate i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas. Nakon projekcije filma očekuje vas tribina na teme “Milan Mladenović lik i delo”  i “Kako je nastao novi val u Beogradu” na kojoj će uz sve ostalo Mikica Stefanović i Davor Lukas pričati o svojim druženjima s Milanom Mladenovićem.

“Deca iz vode” je udruga, bend i projekt nastao 2015. u Beogradu s idejom da se koncertno i na razne druge načine obilježava sjećanje na Milana Mladenovića i njegov opus kroz sve bendove i glazbene projekte u kojima je Milan sudjelovao (EKV, Šarlo Akrobata, Limunovo drvo, Angels breath). Cijeli projekt unazad bilježi brojne posjećene koncerte i manifestacije širom Srbije i ex-YU i u većim koncertnim dvoranama od kojih je većina bila rasprodana. Pored toga udruga surađuje i s bivšim članovima EKV-a pa su do sada u više navrata se kao gosti pojavljivali Srđan Žika Todorović, Tanja Jovićević, Ivan Ranković Raka i Bole Stanojević.

Unplugged tribute to Milan Mladenović je unikatan projekt na našim prostorima i omogućava pravim fanovima da čuju i pjesme koje nikad nisu objavljene i pravi je omaž cjelokupnom Milanovom stvaralaštvu i jedinstvena prilika da se čuju sve te pjesme na jednom koncertu.

PROGRAM:

19.00 h – Tribina, projekcija filma, fotografija i video spotova
21:00 h – Unplugged koncert benda “Deca iz vode”

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti od 18h na dan događaja na ulazu u Palach po cijeni od 12 €, dok je za mlađe od 18 godina cijena ulaznice 6 €.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija i Primorsko-goranske županije.

Kada?

14.10.2023.
00:00