U ponedjeljak 15. 11. u 18 sati bit će održan finalni susret iz prve sezone programskog ciklusa Gradske knjižnice Rijeka “Knjiga na nezgodnim mjestima”.

Mjesto okupljanja je kompleks “Benčić” ispred Dječje kuće te šetnja s posebnim formatom razgovora potom kreće područjem Brajde i Potoka.

Rezervacije mjesta na susretima su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr.

Kroz program Knjiga na nezgodnim mjestima obišlo se 12 gradskih lokacija s 12 spisateljica i spisatelja iz najrazličitijih područja. No fokus i interes nisu bile samo knjige i njihovi autori već upravo same lokacije. Niti jedna nije birana slučajno, o njima se promišljalo i pitalo što znače gradu i zajednici. Mnoge su ružne, neke neprikladne, neke čudne, ali svaka je, zapravo, baš super mjesto.  Rijeku se prošlo uzduž i poprijeko, ali još se nije zavirilo u njenu budućnost.

U društvu arhitekata i urbanista, aktivista, spisatelja i onih koji pokreću mjesta i zajednice diljem Rijeke govorit će se o javnom prostoru, zajednicama i ovom specifičnom trenutku u našem gradu.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste. Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Završno događanje programa/projekta Knjiga na nezgodnim mjestima provodi Gradska knjižnica Rijeka, u suradnji s udrugom Urbani separe i platformom za razvoj zajednice Mjesni odbor Hartera.

Kada?

15.11.2021.
18:00