U sklopu novog izdanja Student Day Festivala, 8. lipnja u 21:30 sati, studentice i studenti okupljeni u programu Budi kino producent pod vodstvom Art-kina organiziraju filmsku večer na otvorenom na sveučilišnom Kampusu. Uz uzbudljivu akcijsku komediju Andersa Thomasa Jensena Jahači pravde s Madsom Mikkelenom u glavnoj ulozi, mladi će kino producenti spojiti sve generacije u zajedničkom gledanju filmova na velikom platnu pod zvjezdanim nebom. Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje!

Film prati Markusa, vojnog veterana koji iz rata naglo odlazi kući nakon što dozna da je njegova supruga Emma poginula u željezničkoj nesreći. Traumatizirani gubitkom žene i majke, Markus i kći Mathilde, u konstantnom su sukobu i nesuglasici. Markus ubrzo upoznaje Otta, svjedoka nesreće i statističkog stručnjaka koji ga uvjeri kako nesreća nije bila slučajna, već je za nju odgovorna biciklistička banda. Kako bi se osvetio za smrt žene Emme, Markus i Otto udružuju se s Ottovim prijateljima, hakerima Lennartom i Emmenthalerom koji se ispostave poprilično nesposobnima. Kombinacija njihove nesnalažljivosti te Markusovog emocionalnog raspada rezultira nizom uzbudljivih i  neplaniranih događaja.

Jahači pravde fuzija je raznih žanrova koja je osvojila čak četiri prestižne danske nagrade Robert, uključujući one u kategorijama najbolje glumice te najboljeg sporednog glumca. U glavnim ulogama je već dobro poznati Mads Mikkelsen, a s njim glume i Nikolaj Lie Kaas (Otto), Andrea Heick Gadeberg (Mathilde), Lars Brygmann (Lennart) i Nicolas Bro (Emmenthaler).

Projekcija filma na Kampusu održava se na površini iza Akademije primijenjenih umjetnosti, a posjetiteljima se preporuča da ponesu jastučiće ili dekice za sjedenje. Tijekom filma svim posjetiteljima biti će osigurane kokice, a nakon projekcije očekuje se dobra zabava uz druženje i glazbu po odabiru mladih kino producenata.

U slučaju lošeg vremena projekcija se seli u dvoranu 003/004 na Građevinskom fakultetu.

Program zajednički provode Art-kino i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u sklopu Student Day Festivala.

Budi kino producent dio je europskog projekta Kino magistrala koje Art-kino provodi u suradnji s partnerskim kinima Kino Mediteran iz Splita i Kinematografi Dubrovnik, a čiji je cilj jačanje interesa za gledanje filmova na velikom platnu te povratak publike u kina u postpandemijskom razdoblju. Programom Budi kino producent nastoji se zainteresirane mlade, kroz organizaciju vlastitog kino događaja, upoznati sa svim segmentima organizacije prikazivanja filma.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

08.06.2022.
21:30