U sklopu završnice programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture svake subote u travnju za mališane će se organizirati StreetArt šetnja.

Street art je umjetnost koja se može sresti na nekom uličnom zidu iz kvarta, u pothodniku, ispod volte, nasred ceste, uličnog stupa ili željezničkog vagona. Ona je podložna promjenama, kiši i suncu, prebojavanju i precrtavanju, a ponekad jednostavno izblijedi. No, dok traje dostupna je svim slučajnim ili namjernim prolaznicima.

Da je tome tako uvjerit će se svi oni koji se pridruže StreetArt šetnji za djecu, koja se održava u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

StreetArt šetnja za djecu razvijena je prije dvije godine u suradnji s programskim pravcem Dječja kuća i do sada se provodila u sklopu festivala Tobogan.

U ovu avanturu kreće se s trga ispred OŠ Centar i Građevinske škole (Ul. Podhumskih žrtava 4) uzvodno gradskim tokom Rječine, Vodovodnom i Ružićevom ulicom. U šetnji djeca sudjeluju zajedno s roditeljima ili punoljetnim članom obitelji.

Posjetitelji obilaze murale i street art intervencije nastale tijekom projekata Spajalica i Rijeka Murala, među kojima se ističu oni hrvatskih i međunarodnih autora poput Mirona Milića, Lonca, OKO, Arteza, Isaaca Cordala, Pejaca i Sebasa Velasca.

Trajanje StreetArt šetnje je jedan sat, namijenjene su djeci starijoj od 7 godina, a termini su 3., 10. i 17. travnja u 11.00 sati te 24. travnja u 16.00 sati, s time da su prva dva termina  (3. i 10. travnja) već popunjena.

Prijave za ostale šetnje su također obvezne i odvijaju se putem online obrasca, koji je moguće pronaći na web stranici rijeka2020.eu ili na mmsu.hr.

(Foto: Tanja Kanazir)

Kada?

03.04.2021. – 24.04.2021.
11:00