U utorak i srijedu, 30. i 31. kolovoza s početkom u 18 sati, Gradsko kazalište lutaka Rijeka u Dječjoj kući izvodi predstavu za djecu Sretna kućica.

Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu i ustrajnosti, koji uvijek donose plodove.

Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava sretna kućica, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

Autorska ekipa:

Autorice teksta: IVANA ĐULA i MILICA SINKAUZ (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač-Petković i Dijane Arbanas)

Redateljica: MORANA DOLENC

Dramaturginja: IVANA ĐULA

Scenografkinja i kreatorica lutaka: LUČI VIDANOVIĆ

Skladatelj: SANDI BRATONJA

Oblikovatelj svjetla: SANJIN SERŠIĆ

Program je sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ulaznice

Ulaznice za predstave GKL Rijeka mogu se kupiti on-line na portalu Mojekarte.hr od ponedjeljka, 22. kolovoza 2022. te sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe (u prizemlju Dječje kuće).

Cijena ulaznice: 30,00 kuna

Kada?

30.08.2022. – 31.08.2022.
18:00