U organizaciji riječke podružnice Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u Galeriji Juraj Klović, u četvrtak, 20 siječnja, u 18 sati, otvara se samostalna izložba „Jedno“ riječke umjetnice Višnje Laginje.

Laginjina izložba sastoji se od serije crteža, realiziranih olovkom na bijeloj pozadini uokvirenih papira. Centralni motivi njezinih radova su muški i ženski aktovi, naga tijela koja se međusobno isprepliću i stapaju. “Iz transparentnih preklapanja tjelesnih formi samo se dijelom razaznaje, otkriva i sugerira erotska razina sjedinjenja dvaju principa. Ona je centralna tema cjelokupnog ciklusa i funkcionira više kao iskaz ideje postojanja univerzalnog svejedinstva, nedjeljivosti, povezanosti, ujedinjenja i spajanja bića u Jedno”, navodi Nadežda Elezović u opisu izložbe.

Izložba u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, ostaje otvorena do 3. veljače 2022. i moći će se posjetiti od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Zbog epidemiološke situacije službenog otvorenja neće biti. Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, koriste maske, održavaju distancu i koriste dostupan dezinficijens te dolaze unutar navedenog termina.

Katalog izložbe dostupan je na poveznici: https://www.mojarijeka.hr/wp-content/uploads/2022/01/Višnja-Laginja-katalog-izložbe.pdf

Višnja Laginja rođena je 11. studenoga 1969. u Rijeci.  Magistrirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci 2019., na Katedri kiparstva. Do danas realizirala je nekoliko samostalnih izložbi te sudjelovala u skupnim projektima u zemlji i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad primila je više nagrada i priznanja. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od prosinca 2018. godine. Živi i radi u Viškovu.

(Iz kataloga izložbe radova Višnje Laginje)

Kada?

20.01.2022. – 03.02.2022.
18:00