Koncertni program u okviru Student Day Festivala na Sveučilišnom kampusu na Trsatu odvijat će se u petak i subotu, 2. i 3. lipnja, i ugostiti vodeća regionalna imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije.

U petak na Kampus stiže jedan od najsvestranijih i najkreativnijih glazbenika na domaćoj sceni, nekima sigurno i zaštitno lice Rijeke, dolazi prije svog velikog koncerta u Areni Zagreb na Sveučilišni kampus – Damir Urban. Glazbom se bavi od djetinjstva, a njegova bogata karijera iznjedrila je više od desetak autorskih albuma te je dobitnik brojnih nagrada – Porin, Crni Mačak i MTV Gold Award. Osim nagrada i priznanja struke, brojna publika mu pokazuje veliku naklonost što dokazuje i brojnim ovacijama na njegovim koncertima, a kojih sigurno neće nedostajati na nastupu ove riječke rock ikone.

U petak će se na pozornicu popeti i Mimi Mercedez, vodeća regionalna reperica. Na streaming servisu Spotify ima više od 50 tisuća slušatelja mjesečno što je apsolutni dokaz popularnosti mlade zvijezde. Mladi je opisuju kao glas njihove generacije, a iza sebe ima četiri izdana studijska albuma: ‘Našminkam se i pravim haos’, ‘Kuma’, ‘Stara Mimi’ i ‘Mržnja’.

Na Kampus dolazi i prepoznatljivo neprepoznatljivi hrvatski electro-pop duo Nipplepeople, a nije tajna da su miljenici riječke publike. U jedina dva intervjua tijekom njihova stvaranja, objasnili su svoju tajanstvenost u moru žutila na glazbenoj sceni željom da stave svoju glazbu u prvi plan.

Ljubimica riječke publike zasigurno je Vesna Pisarović koju pamtimo po brojnim hitovima Dolje na koljena, Jutro donosi kraj i Da znaš. Nakon što je duže vrijeme izbivala sa scene, nasreću brojnih obožavatelja vratila se održavanju koncerata po cijelom svijetu. Ova obrazovana jazz-glazbenica je, kao što je Let 3 ove godine, davne 2002. predstavljala Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom Sasvim sigurna, a ono što je sigurno da će posjetitelje festivala dobro rasplesati i raspjevati.

Ulaz je besplatan.

Student Day Festival prvi je put održan 2010. godine, nakon čega iz godine u godinu raste kvalitetom i opsegom aktivnosti, kao i brojem posjetitelja. Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te web stranici sdf.uniri.hr. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka te Primorsko-goranska županija, dok je sponzor festivala Pan.

Kada?

02.06.2023.
17:00

Kalendar događanja