Riječka premijera prvog riječkog dugometražnog rock filma Yunaci rocka bit će održana u četvrtak, 22. rujna u 20 sati u Art-kinu, uz gostovanje autora filma Davida Petrovića i članova filmske ekipe.

Dugometražni igrani prvijenac Davida Petrovića, glumca-lutkara riječkog Gradskog kazališta lutaka, koji u filmu potpisuje režiju, scenarij i produkciju, inspiriran je Rijekom i riječkom rock kulturnom i supkulturnom scenom.

Radnja filma Yunaci rocka odvija se u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća i prati amaterski bend koji se priprema za međunarodno rock natjecanje.

Junaci filma nisu zvijezde, oni su toliko obični istinski Riječani, koji svojim susretima u filmu oslikavaju Rijeku kao grad onakav kakav zapravo i jest, multikulturalan, rokerski i drukčiji od drugih. Za ovaj grad u kojem sam odrastao snimili smo film koji će stvoriti onu neku ljepotu prolaznosti, zapitati nas o tranziciji i ukazati nam koliko smo neobični u toj našoj luci različitosti, ističe redatelj Petrović.

Film se u Art-kinu prikazuje nakon nacionalne premijere na ovogodišnjem izdanju Pulskog filmskog festivala.

Yunaci rocka nastali su u produkciji Ri Teatra, a film je uvršten i u javne potrebe za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. U filmu glume Ivan Raffaelli, Nikolina Vorić, Igor Kondić, Davor Popović i Krešimir Kunda, snimatelji su Luka Radiković i Pavle Kaplanec, a originalnu glazbu potpisuju Krešimir Kunda i Davor Popović.

David Petrović je glumac-lutkar u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Autor je i redatelj kratkometražnog filma Klaun koji je na 45. KRAFU 2014. godine dobio nagrade za najbolji film prema ocjenama publike. Za svoj debitantski spot Raindrop Shadow grupe Sunshine Madness u tehnici stop-animacije osvojio je nagradu na Ri Rocku 2018. godine. Osim lutkarstva, Petrović se bavi glumom, režijom i pisanjem scenarija, a film Yunaci rocka njegov je debitantski dugometražni igrani film.

Ulaznice

Ulaznice za premijerno prikazivanje u Art-kinu već su rasprodane, no idućeg dana, 23. rujna u 18 sati, na programu je i repriza filma.

Ulaznice za reprizu mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

22.09.2022. – 23.09.2022.
20:00