U utorak, 14. lipnja, s početkom u 17 i 30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke bit će predstavljena fotomonografija o Ivanu Lupisu, u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Rijeci.

Autor monografije „Ivan Ferdinandov Lupis – izumitelj torpeda“ je dr. sc. Vinicije B. Lupis, dobitnik Godišnje nagrade Grada Rijeke za 2022. godinu.

Uz autora, o knjizi će govoriti predsjednik Ogranka Matice Hrvatske u Rijeci Goran Crnković, dr. sc. Željko Bartulović i autor Vinicije B. Lupis.

„Monografija Ivan Ferdinandov Lupis – izumitelj torpeda, tiskana u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Rijeci predstavlja izvorni znanstveni doprinos Vinicija B. Lupisa proučavanju povijesti hrvatskih obitelji na Jadranu, ali i pojedinih članova obitelji Lupis koji su se istaknuli na znanstvenom, kulturnom, političkom i tehničkom polju.“ piše Goran Crnković, dodajući kako je u tom smislu znanstveni doprinos novog izdanja riječkog ogranka Matice hrvatske neosporan i predstavlja dragocjeno polazište za daljnja istraživanja o izumitelju torpeda Ivana Ferdinandova Lupisa.

Nakladnik i organizator je Ogranak Matice hrvatske u Rijeci, s suorganizator predstavljanja je Zajednica bokeljskih Hrvata.

Kada?

14.06.2022.
17:30