U okviru Port of Dance festivala suvremenog plesa u četvrtak 16. 5. u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku bit će izvedena velika talijansko-baskijsko-britanska produkcija Karrasekare.

Na europskoj turneji koja uključuje Cambridge, London, Pariz, Buxelles, Aarhus… na pozornicu HKD-a dolazi plesni kolektiv Igor x Moreno s predstavom Karrasekare, inspiriranom paganskim tradicijama karnevala na Sardiniji i u Baskiji.

U predstavi Karrasekare autori pokušavaju ukloniti meso iz ljudskog ponašanja. Djelo predstavlja ljude kao idiosinkratična i kulturna bića, pokušavajući pritom ne zaboraviti da smo svi mi nešto više od instinktivnih životinja u ljudskom obliku. Sirova i začudna, znojna, ali i elegantna, predstava istražuje katarzu rituala i tradicije. Usmjeravajući energiju karnevalskih tradicija, djelo je ispunjeno uzbuđenjem zajedništva i druženja. Ono provocira naš osjećaj pristojnosti i razboritosti.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od €7 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Cjelokupni program Port of Dance festivala koji traje do 18. 5. nalazi se na adresi https://hkd-rijeka.hr/portofdance/

(Karrasekare – Igor x Moreno / Photo Fabio Sau 2023; HKD press)

Kada?

16.05.2024.
20:00

Kalendar događanja