Ova manifestacija odvija se u vikendu regate Fiumanke na Trgu 128. brigade HV-a, Rijeka, od 10. do 12. lipnja, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Rijeke, te uz podršku Fiumanke i Grada Rijeke.

Ove godine u manifestaciji sudjeluje tristotinjak osoba, a podijeljena je na tri osnovna sadržaja:

Placa – desetak lokalnih izlagača sa popratnim zabavnim sadržajem

Fešta od malog broda – Papirnata Fiumanka

Padela s Kvarnera – gastro otok

U petak 10. 6. u jutarnjim satima počinjemo s Feštom od malog broda – Papirnata Fiumanka – izložba je to brodova od papira koje su izradili osnovnoškolci. U sklopu programa nastupa Dječji zbor Kap pod dirigentskom palicom Doris Kovačić, dok Gradsko kazalište lutaka Rijeka gostuje s lutkarskom predstavom „Sretna kućica“.

Ove godine potrudili smo se da brodovi žive dulje od jednog sata i za pomoć smo zamolili riječke ugostitelje. Tako da ćete brodove od papira cijeli vikend moći vidjeti u brojnim gradskim i prigradskim ugostiteljskim objektima na čemu im neizmjerna hvala!

U 19 sati i službeno se otvara Placa pod zvjezdanim riječkim nebom gdje će se predstaviti lokalni kreativci i umjetnici. U trodnevnom događanju osim izlagača moći ćete vidjeti Plesnu skupinu Flame, Vokalnu skupinu Al Coda, Mješoviti zbor Udruge umirovljenika Rijeke, te posjetiti s klincima radionicu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka – Riba ribi grize rep. U večernjim satima u organizaciji Skala bara zabavljat će nas DJ Rezident Evil.

Humanitarni dio namijenjen je Azilu za pse „Društvo za zaštitu životinja“, gdje nam je sponzor 𝗙𝗼𝘁𝗼 𝗞𝘂𝗿𝘁𝗶.

Ove godine novost je  Padela s Kvarnera koja se organizira s ciljem promocije primorske kuhinje, a u organizaciji Konobe Ribica. Uz zlatnu nam Ribicu moći ćete se počastit, ali i poslušati predavanje Zanatska pekare Babushka.

Cijeli program možete pronaći na: https://www.facebook.com/events/551520959819246/?active_tab=discussion

Kao i uvijek, Poneštrica je organizirala i nagradnu igru za kupce.Dobro nam došli na Placu 2022!

Gdje?

Poneštrica

Trg 128 brigade Hrvatske vojske 3a,
51000 Rijeka

Kada?

10.06.2022. – 12.06.2022.
00:00