Savjet mladih Grada Rijeke poziva na panel raspravu pod nazivom „Mladima je mjesto u politici?“ koja će biti održana u subotu, 22. lipnja 2024. godine od 10 do 12 sati u Domu mladih Rijeka.

Panel je dio projekta „Izbori se“, koji provodi Udruga “Delta” u partnerstvu s Gradom Rijeka, Gradom Opatija i Gradom Križevci.

Mreža mladih Hrvatske, krovna nacionalna organizacija koja okuplja 77 udruga mladih i za mlade na teritoriju Republike Hrvatske pratila je ovogodišnje izbore, objavila svoju analizu stranačkih programa o uključenosti mladih te dala svoj osvrt na predizbornu kampanju i analizirala položaj mladih kandidata.

Naši panelisti su predsjednica Savjeta mladih Grada Opatije Ena Knežević Tončinić, članica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ivana Prica te član Gradskog vijeća Grada Opatije Kristian Tončić.

To su mlade osobe koje duži niz godina djeluju u politici i od kojih je zagarantirana iskrenost u nastupu u kojem će otvoreno predstaviti svoje stavove o ulozi mladih u politici, njihovoj, ali i vlastitoj angažiranosti te utjecaju na društvo.

Panel raspravu moderirat će članica Savjeta mladih Grada Rijeke.

Cilj panela je, kroz strukturirani dijalog panelista, moderatora i ostalih sudionika, analizirati položaj mladih političara nakon recentnih izbora koji definitivno iz različitih perspektiva ne daje jednoznačan odgovor na pitanje- da li uistinu smatramo da je mladima mjesto u politici.

„Tijekom pojedinih dijelova rasprave očekuju se potpitanja i ad hoc situacije ovisno o odgovorima i trenutnim okolnostima na događanju, ali svakako s pozitivnim i dobronamjernim elementima. Nipošto nećemo bilo kojeg sudionika ili panelista dovesti u neugodan ili neprimjeren položaj“, navodi se u najavi Savjeta mladih Grada Rijeke.

Projekt „Izbori se!“ provodi Udruga “Delta” u partnerstvu s Gradom Rijeka, Gradom Opatija i Gradom Križevci. Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Rijeke, Grada Opatije i Grada Križevaca.

Kada?

22.06.2024.
10:00

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije