Priliku da posljednji put uživa u pjesmama Zorana Predina i njegove glazbene družine, riječka će publika imati 4. kolovoza na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma.

U bezvremenskim tekstovima pjesama Lačnog Franza, lirika Zorana Predina provocira ironijom i sarkazmom, te nestašno isprepliće politiku i društvene tabue s crnim humorom i erotikom, što tekstovima daje dvosmislenost, a bendu prepoznatljivost i alibi. Glazbena kritika ih je često etiketirala kao “kabaret rock”, dok ih se danas svrstava pod stilski širi i etabliraniji “hard indie”. Ispravno je zapravo oboje jer su u njihovoj autorskoj glazbi primjetni utjecaji jazza i folk nasljeđa, elementi kabareta, bluesa i bogatog iskustva angloameričkog art rocka i post punka.

Od 2014. bend nastupa u pomlađenoj postavi, u kojoj su se Predinu pridružili Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Tine Čas (gitara). Zajedno sviraju stare i nove pjesme energijom Lačnog Franza iz osamdesetih i njome pune žile najmlađe publike, kao i skeptičnih starih fanova.

Lačni Franz

Nakon čak 43 godine karijere i preko 2000 odsviranih koncerata, legendarni slovenski novovalni bend Lačni Franz oprašta se od publike regionalnom turnejom “Veliki Finale” u sklopu koje gostuje i na Zvečka Festivalu.

I jedni i drugi na koncertima aktualne turneje moći će uživati u izboru pjesama iz bogate diskografije benda, koju čini 13 studijskih albuma, 2 živa albuma i 4 kompilacije.

Stoga ljubitelji Lačnog Franza i općenito stvaralaštva Zorana Predina nipošto ne smiju propustiti ovaj nastup na riječkoj Zvečki.

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna dostupne su u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 22:00 h.

Uz Lačnog Franz, Zvečka Festival će do kraja ljeta ugosititi i Mayales, Letu Štuke, Pips Chips & Videoclips i Darka Rundeka. Više informacija dostupno je na Facebook stranici Riječke zvečke.

Kada?

04.08.2022.
22:00