U petak, 20. studenog u 12 sati na Zoom platformi održat će se forum Mladi u poduzetništvu.

Devetim forumom Mladi u poduzetništvu CTK Rijeka i partneri obilježit će još jedan Međunarodni tjedan poduzetništva, koji se ove godine održava od 16. do 22 studenog. Cilj ove međunarodne inicijative jest pomoći svima da lakše zakorače u svijet poduzetništva ili da unaprijede svoje poslovanje.

Na forumu će biti predstavljen projekt COOPower, koji provodi Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Njihova Ana Marković Čunko ispričat će sudionicima o čemu se radi u projektu te kako se mladi mogu uključiti u online COOPAthon koji će se održati krajem siječnja. COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje tijekom kojeg će se razvijati i razrađivati ideje iz ovih područja/tema: (1) svijet bez siromaštva, (2) zdravlje i blagostanje, (3) kvalitetno obrazovanje, (4) dostojanstven rad i ekonomski rast, (5) mir, pravda i snažne institucije.

Satnica foruma Mladi u poduzetništvu

Potom će sudionici foruma Mladi u poduzetništvu moći čuti koje usluge će se nuditi u Proizvodnom parku Torpedo čije se otvorenje planira početkom sljedećeg mjeseca. O PP Torpedo govorit će Dario Zorić iz Riječke razvojne agencije Porin, koja će upravljati tehnološim parkom aditivnih tehnologija opremljenim vrhunskom 3D tehnologijom (3D printer za metale većeg i manjeg volumena, 3D printer za polimere, 3D printer za pješčane jezgre, 3D skener).

Koje uvjete i poticaje za mlade poduzetnike nudi Hrvatska banka za obnovu i razvitak, predstavit će Vesna Bartolović Stančić.

S obzirom na to da je koronakriza potrebu za predstavljanjem svog poduzeća, usluga i proizvoda u online okruženju učinila još važnijom i hitnijom, predavač CTK Rijeka Loris Rašpolić upoznat će sudionike foruma s mogućnostima za pokretanje internetske stranice te online shopa.

Forum će zatvoriti predavanje o uslugama koje se poduzetnicima nude u sustavu e-Građani.

Predavanje će pripremiti Ivan Mušanović, CTK Rijeka.

Besplatno sudjelovanje uz prijave

Sudjelovanje na forumu je besplatno, no potrebno je prijaviti se putem prijavnice najkasnije do četvrtka, 19. studenog 2020. Prijavljeni će u četvrtak po zaključenju prijava primiti mail s linkom za pristup forumu.

Forum Mladi u poduzetništvu organizira se uz financijski podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalne politike, Primorsko- goranska županija i Grad Rijeka.

Kada?

20.11.2020.
12:00

Kalendar događanja