O novom terminu na prijelazu između studenog i prosinca stiže informacija čim bude poznata.

Rezervacije mjesta su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr.

Dan hrvatskih knjižnica je poseban trenutak u kojem vrijedne ustanove poput knjižnica ulaze u svojevrsnu samorefleksiju razmišljajući o svom značenju za društvo i pojedinca. Ove će nas godine tim povodom posjetiti Marko Rakar, poznati autor Mračnog bloga. Rakar za sebe kaže da se najveći dio njegovog posla odnosi na informatičku tehnologiju, a osobito na poslovnu i istraživačku analitiku i forenziku, i naprednije izvedenice (prediktivnu analitiku, “big data” i slično).

Rakar je alumni Akademije za politički razvoj i bivši predsjednik međunarodne udruge EAPC (Europaean association of political consultants) i tajnik međunarodne udruge IAPC (International association of political consultants), višegodišnji je član žirija za dodjelu Pollies nagrada američke udruge AAPC (American association of political consultants) i član žirija za World eDemocracy awards.  2017. godine Washingtonski Compol magazin uvrstio ga je u 100 najutjecajnijih političkih konzultanata na svijetu. Rakar jako dobro razumije što su i koliko su važne informacije pa ćemo o tome s njime i razgovarati na ovom susretu.

Financijsku podršku projektu Gradske knjižnice Rijeka “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

Kada?

11.11.2021.
18:00