U okviru Tranzita – europskog festivala suvremenih kazališnih praksi, u srijedu, 21. rujna s početkom u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku izvodi se plesna predstava za djecu „Od muhe do slona“, a čiju režiju potpisuje umjetnički par, Sanja i Till Frühwald.

„Od muhe do slona“ suvremena je i interaktivna plesna predstava za djecu, koja postavlja velika pitanja o malim stvarima, navodi se su najavi. Govori, također, o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama te malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.

’Važno je biti velik i iznutra’ Postoje trenutci kad smo mali, ali veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali… da, i što sad? Istražujemo što znači biti veliki i mali. Što sam ja sposoban napraviti, a što ti? Po čemu se razlikujemo? ‘’Vidi što mogu napraviti!’’ Ponekad smo poprilično veliki, makar smo još uvijek mali. Ponekad pljušte zabrane – nemoj ovo, nemoj ono! Kako da postanemo veliki kad se osjećamo malima?

S puno mašte i veselja za igru, VRUM pjesmom i plesom pokazuje djeci u dobi od 4 godine nadalje, koliko su proporcije relativne i da centimetri, kilogrami i litre nisu najvažniji. Sat nabijen energijom i pozitivnošću koji uveseljava mlade gledatelje.

Autori predstave

Sanja Tropp Frühwald trenutno je bazirana u Zagrebu i Beču, gdje radi kao izvođačica, koreografkinja, redateljica, producentica, organizatorica i plesna pedagoginja u polju suvremene plesne umjetnosti. Velika većina njezinog rada posvećena je umjetničkoj inovaciji u polju plesa za mladu publiku, razvoj publike i međugeneracijski društveni rad. Dobitnica je i nekoliko nagrada od kojih i Nagradu UPUH-a za izuzetan doprinos razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj 2012. godine.

Till Frühwald studirao je glumu na umjetničkom fakultetu Mozarteum u Salzburgu od 2005. do 2009. Zatim je tri godine bio stalni član ansambla Jungle Schauspielhaus Düsseldorf, a nakon toga počeo raditi kao nezavisni umjetnik. Godine 2010. proglašen jednim od najboljih mladih glumaca u NRW Critics’ Survey te je primio nagradu Ensemble Actor Award za produkciju “Demian – History of a Youth”, za ulogu Demiana. Produkcije “Demian” i “Die besseren Wälder” nominirane su za kazališnu nagradu Faust, 2011. i 2013., dok je predstava “Pinocchio” 2017. nominirana za nagradu Stella. Zajedno sa Sanjom Frühwald je 2015. godine osnovao VRUM Performing Arts Collective u Austriji (udruženje za umjetnost i kulturu) sa sjedištem u Beču.

Koncept i režija: Sanja i Till Frühwald

Izvođači: Sunčica Bandić, Marko Gašparović, Linda Tarnovski

Glazba: Damir Šimunović

Kostimografija i scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Video: Davor Konjikušić

Cijena ulaznice je 50,00 kn, a zbog ograničenog broja publike, obavezna je prijava na e-adresu info@krila.org.

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA

Financijska podrška: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Austrijski kulturni forum Zagreb, Primorsko-goranska županija,

Logistička podrška: Savez udruga Molekula, HKD na Sušaku, Galerija Kortil i MMSU Rijeka (Kamov rezidencija)

(Prizor iz predstave za djecu “Od muhe do slona” / Foto: festival Tranzit, press)

Kada?

21.09.2022.
18:00