Povodom sedme obljetnice osnutka, Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro“ u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u petak, 19. studenoga, s početkom u 19 i 30 sati održat će koncert pod nazivom “U pjesmi zajedno”. Gosti koncerta su Šibensko pjevačko društvo „Kolo“ iz Šibenika i dirigent Ivo Lise.

Suradnja ovih dvaju zborova započela je 2019. godine kada su zajedničkom izvedbom i u suradnji sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske izveli “Carminu Buranu” Carla Orffa i “Uvertiru 1812” Petra Iljiča Čajkovskog na Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku.

Za korepeticiju je zadužen sjajan riječki pijanist Mateo Žmak, a za udaraljke Antonio Ceravolo, glavni timpanist Riječkog simfonijskog orkestra. Umjetnička voditeljica i dirigentica Zbora je Helga Dukarić Dangubić.

Zborovi su publici pripremili raznolik i zanimljiv program.

Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro“ ovaj koncert poklanja svome gradu te je ulaz na koncert slobodan. Prisustvovanje koncertu biti će moguće uz predočenje Covid potvrde (cijepljeni/preboljeli/negativan test).

Pokrovitelj koncerta je Grad Rijeka.

Kada?

19.11.2021.
19:30