U subotu, 11. lipnja, s početkom u 18  sati na krovu nebodera na adresi Rastočine Š4 uz Pokle bend, Lorean Dey bend, Ricover bend i Reaktiva bend bit će proslavljena treća godina održavanja ciklusa koncerata na riječkim krovovima „Muzika s krovova“.

Kako javljaju organizatori, bit će to ujedno i posljednji ciklus održavanja ove manifestacije izniknule u uvjetima neizvjesne i tjeskobne situacije povezane s epidemijom koronavirusa i novog normalnog u periodu prvog lockdowna 2020 godine.

„Muzikom s krovova“ htjelo se ohrabriti sugrađane i podržati glazbenike te smo pokrenuli koncerte na epidemiološki siguran način tako da smo ih podignuli na krovove kako bismo podigli i poglede susjeda na nešto ljepše od turobnih vijesti i neizvjesnih brojki te im dali mali glazbeni predah. Istovremeno smo i glazbenicima omogućili prostor za svirke uživo kada to nije bilo moguće na druge načine. Svoju smo ideju nastavili provoditi i prošle godine u sličnim uvjetima, no ove godine smatramo kako je naša misija ispunjena“, navodi se u najavi.

Koncert četiriju bendova građani će moći pratiti putem live streama na facebook stranici Ritma podzemlja: https://www.facebook.com/ritampodzemlja ili putem facebook događaja: https://fb.me/e/1YzyBEt9R

U okviru „Muzike s krovova“ održano je ukupno 11 koncerata na krovovima, koje je gledalo tridesetak tisuća ljudi.

„Prekrasna podrška, zajedništvo, pozitivna energija i puno dobre glazbe te nevjerojatne lokacije nešto je što čini „Muziku s krovova“ jedinstvenom i vrijednom. Iskreno se zahvaljujemo svima koji su nas do sada podržali bendovima, gledateljima, susjedima i sugrađanima, te ih pozivamo da proslave finale ovog projekta s nama jer u tom zajedništvu je najveća vrijednost ovog programa kojeg želimo dostojno proslaviti“, zaključuje se u najavi koju potpisuje organizatorica Marija Duvnjak.

Kada?

11.06.2022.
18:00