Zvečka festival na svoju pozornicu 11. kolovoza dovodi Mayales, cijenjeni zagrebački kolektiv o čijem stvaralaštvu, osim vjerne sljedbe fanova, najbolje svjedoči niz priznanja struke, prije svega Porinovi kipići i nominacije u kategorijama za najbolji album godine i rock album.

Uvijek u nekom svojem filmu, beskompromisni i kreativno moćni, Mayales već 29 godina voze svojim tempom izvan trendova i klike, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju. Iz albuma u album pokazuju hrabrost žanrovskog šaranja i stalno šire svoje glazbene okvire, što kritika redovito dočekuje laskavim epitetima, a publika zahvalnošću na još jednom zvučno raskošnom i sadržajno bogatom putovanju.

Senzibilitet kojim spajaju pop melankoliju s pitkom rock psihodelijom i energija kojom to kroz svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju serviraju uživo čine Mayales jedinstvenom glazbenom institucijom u krugovima puno širim od hrvatskih.

Trenutno promoviraju svoj četvrti, iznimno hvaljeni album “Domovina”, kojim su još jednom pokazali kako istovremeno mogu zvučati i retro i moderno, nizati reference na slavna razdoblja rocka i ostati začudno inovativni u stvaranju epskih prostranstava koja malo koga ostavljaju ravnodušnim. Bez obzira radi li se o radiofoničnim, plesnim uspješnicama ili sanjivim baladama, Mayales svojim čarobnim melodijama i lucidnim tekstovima uvijek šalju jasnu, pozitivnu poruku o svijetu u kakvom žele živjeti.

Tu poruku će ovaj četvrtak na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma napokon čuti i riječka publika.

Ulaznice

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna mogu se naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 22:00 h.

Zvečka festival će do kraja ljeta ugostiti i Letu Štuke, Pips Chips & Videoclips te Darka Rundeka i Ekipu. Više informacija dostupno je na Facebook stranici Riječke zvečke.

Kada?

11.08.2022.
22:00