U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, u petak, 3. lipnja, i četvrtak, 9. lipnja, u 18 sati, bit će izvedena lutkarska predstava “Wanda LaVanda” autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc.

Glavni lik ove priče je ovčica Wanda koja se zbog svoje šarene vune ističe među ostalim životinjama i svojim neobičnim izgledom odstupa od svoje okoline te svojih prijatelja. Iako je njezina posebnost izdvaja od livade na kojoj živi, s vremenom počinje shvaćati da to nije njezina mana već prednost.

Ovo je priča o toleranciji i uvažavanju različitosti koja će djeci od najranije dobi pomoći naučiti važnost prihvaćanja drugačijih od sebe. Rijeka i kvarnersko područje su, između ostaloga, poznati po svojim tolerantnim svjetonazorima koje treba njegovati i uvijek graditi, a s obzirom da predstava nastaje prema predlošku istoimene slikovnice koja svoj vizualni identitet bazira na prirodnim materijalima tj. filcanoj ovčjoj vuni te mirisnoj lavandi, „Wanda Lavanda“ u sebi objedinjuje suvremeni i aktualni sadržaj te tradicionalna obilježja Mediterana. 

Autorska ekipa:

Redateljica: Morana Dolenc
Kreatorica lutaka i scenografije: Luči Vidanović
Skladateljice: Anita Valo i Meri Jaman
Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić
Prevoditeljica dramskog teksta na engleski jezik: Nina Mitrović

Izvode: Petra Šarac, Zlatko Vicić, Andrea Špindel

Uzrast: 3+

Ulaznice

Ulaznice za predstave GKL Rijeka mogu se kupiti on-line na portalu Mojekarte.hr.
Rezervacija ulaznica: blagajna.gklri@gmail.com
Radno vrijeme Blagajne: sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe (Blaža Polića 3)   Napomene: Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa.
Cijena ulaznice: 30,00 kuna

(Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)

Kada?

03.06.2022. – 09.06.2022.
18:00