U okviru Ljetne priče iz Benčića, što će se od 17. lipnja do 31. srpnja održavati u riječkom kvartu kulture, bit će održano predstavljanje stripa “Abadon” Mihaela Bađuna i Denisa Vedaka i razgovor s autorima.

Vrijeme: 21. 6. u 19,00
Mjesto: Gradska knjižnica Rijeka u “Benčiću”
Dob: za mlade i odrasle
Organizator: Gradska knjižnica Rijeka
Izvode: Mihael Bađun, Denis Vedak i David Čarapina
Prijave: prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Radnja “Abadona” prati Marina i Dejana, dvojicu policijskih inspektora u lovu na serijskog ubojicu, samoprozvanog Abadona – anđela bezdana. Abadon je mračna, napeta priča o hladnokrvnom ubojici koji je brutalan, ali i neuhvatljiv. Kada grad zadesi novi mučan slučaj ubojstva, Marin odmah shvaća kako je riječ o ubojici koji je prije deset godina djelovao pa onda naglo nestao, ostavivši iza sebe više žrtava. Zvijer u ljudskom obličju kreće u novi, smrtonosni pohod, a istražiteljski dvojac nastoji mu stati na kraj i prekinuti psihopatove ubilačke namjere.

Ovaj zamršeni triler inspiraciju crpi iz filmskih klasika kao što su “Sedam” i “Privedite osumnjičene”, nudeći pritom vlastita promišljanja o pravdi, moralu, smrti te podvojenosti između dobra i zla, umotanih u napetu priču ispunjenu dramskim obratima.

O autorima

Mihael Bađun rođen je 1996. godine u Varaždinu. Akademski naziv magistar edukacije likovne kulture stječe 2021. godine završivši studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom profesorice Ines Krasić. U svojem radu bavi se stripom, slikarstvom i ilustracijom. Izlagao je na dvadesetak grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na dvije samostalne izložbe. Kreator je nekolicine kraćih, objavljenih stripova, ilustrirao je naslovnice knjiga te je autor dvaju murala u javnom prostoru. Član je HDLU-a. Živi i radi u Varaždinu.

Denis Vedak rođen je 1996. godine u Varaždinu. Diplomirao je 2021. godine na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ljubav prema filmovima i pisanju pojavila mu se paralelno s početkom studija. Iako inženjerske struke, film i pisanje ubrzo postaju vrlo bitan faktor u njegovom životu. Suorganizator je dviju izložbi stripa Abadon u galeriji Crta u Zagrebu i galeriji Zlati ajngel u Varaždinu. Živi i radi u Varaždinu.

Ljetna priča iz Benčića

Od 17. lipnja pa do 31. srpnja 2024. u riječkom kvartu kulture trajat će prva Ljetna priča iz Benčića, koja donosi raznoliki program s najrazličitijim edukativnim, kreativnim i kulturnim formatima.

“Ljetnu priču iz Benčića” organiziraju Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino i Muzej grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke te cijelog niza suradnika i partnera.

Detaljan program Ljetne priče iz Benčića dostupan je na gkr.hr ovdje.

Kada?

21.06.2024.
19:00

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije