Koncert će se u sklopu Festivala Štikla održati 7. srpnja s početkom u 21 sat na Morskom prascu na Kantridi.

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta. Svoju bogatu koncertnu aktivnost Lela održava nastupajući u raznim formacijama, od koncerata sa jazz orkestrima do solo nastupa, a bavi se i podučavanjem te držanjem radionica sa raznim temama vezanim za glazbu. Repertoar koji izvodi bazira se na jazz standardima sa pokojim izletom u etno glazbu sa raznih meridijana i paralela.

Festival Štikla festival je eksperimentalne glazbe koji se održava u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi 2022, a koji su 2012. godine pokrenuli Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.

Lela Kaplowitz

Lela Kaplowitz, cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom

Tijekom proteklih deset godina u sklopu festivala Štikla na Morskom Prascu su nastupili jazz, etno i avangardni glazbenici iz više od deset zemalja i održano je preko 50 koncerata za uvijek mnogobrojnu publiku. Ove je godine, isto kao i 2020.-e, kao uvertira u Štiklu održan bijenalni performans Opera Navale 2.0(22) Zorana Majstorovića u kojem glazbenik na kopnu zvukovima komunicira sa, posebno za tu priliku, okupljenim orkestrom barki na moru. Improvizacija i improvizirana glazba već je stoljećima dio europske glazbene baštine, a poimanje zvuka kao materijala u umjetnosti posebno je zapaženo posljednjih desetljeća. Manje konvencionalni “instrumenti” koji proizvode zvuk kao što su brodski motori i sirene, kućanski aparati, zvona raznih dimenzija i namjena, razni DIY instrumenti, već su duže vrijeme na radaru interesa riječkog multiinstrumentalista, aranžera i skladatelja Zorana Majstorovića. Ovaj jedinstveni glazbeni performans svoj je smisao našao u spajanju prividno nespojivog i traženju dodirnih točaka između raznih krajnosti kojima je zajednički nazivnik – zvuk.

Organizator manifestacije “Ljeto na Kantridi 2022” je tvrtka Novi turizam d.o.o.

Kada?

07.07.2022.
21:00