Gost je autor mlađe generacije Dino Pešut, a susret će moderirati novinar i autor Vid Barić. Pothodnici su u gradovima i inače neobična, često nezgodna mjesta, a ovaj na Krnjevu nam je posebno zanimljiv jer prolazi ispod živahnog autoputa te iz naselja vodi gotovo nigdje – u šumsko, vrtoliko područje. Grafiti, natpisi, pa i mirisi, činit će pravi ambijent za zanimljiv susret ljetne večeri.

Broj mjesta uživo na susretu je ograničen stoga je potrebna rezervacija mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr. Ulaz se NE naplaćuje.

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine. Diplomirao je dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame su mu postavljane u mnogim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Marin Držić Ministarstva kulture za drame: L.U.Z.E.R.I., (Pret)posljednja panda ili statika, Veliki hotel Bezdan, Stela, poplava, Olympia Stadion te Granatiranje. Osvojio je nagrade Deutschen Jugentheaterpreis te nagradu Heartefakt fondacije za najbolji suvremeni socijalno angažirani tekst. Polaznik je rezidencijalnog programa za nove dramatičare u kazalištu Royal Court u Londonu. Drame su mu prevedene na engleski, njemački, francuski i poljski jezik. Objavio je romane Poderana koljena (2018.) i Tatin sin (2020.) u izdanju Frakture te slikovnicu Mama, mogu sama u izdanju Oaza books. Zbirku drama u bliblioteci Masioni hrvatskog ITI centra objavljuje 2021. godine.

Iz opisa romana: Na vijest da mu se otac teško razbolio, mladić, koji unatoč svom fakultetskom obrazovanju za život zarađuje kao recepcionar u hotelu, gotovo i ne reagira. S ocem, naime, nije uspio izgraditi prisniji odnos jer nikad nije ispunio njegova očekivanja. Uslijed takvih okolnosti bit će prisiljen razgovarati s ocem, a to ne želi jer to znači da će se morati suočiti s vlastitim identitetom, samosažaljenjem, očajanjem, nezadovoljstvom. Slika koja se otvara odražava životno stanje generacije mladih rođenih 1990-ih, iznimno senzibilnih i obrazovanih, kojima društvo uporno ne pruža.

Broj mjesta uživo na susretu je ograničen stoga je potrebna rezervacija mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr. Ulaz se NE naplaćuje.

Susrete prve sezone kroz sažetke i snimke možete istražiti ovdje.

Kada?

07.07.2022.
20:00