Karin Nakagawa potječe iz glazbene obitelji te je od najranije dobi počela pohađati satove glasovira. Sa samo dvanaest godina, posvetila se proučavanju kotoa, rijetke japanske citre, pod uglednim vodstvom profesorice Keiko (Sōju) Nosaka. Svoju ljubav prema glazbi nastavila je razvijati na prestižnom tokijskom umjetničkom fakultetu, gdje je osim kotoa, diplomirala i na shamisenu, japanskoj tamburici s tri žice.

Njezin glazbeni put odveo ju je u suradnju s brojnim međunarodnim umjetnicima iz različitih žanrova. Nastupala je u više od trideset zemalja svijeta te je za svoj rad dobila priznanje za “Najboljeg glazbenog debitanta” u Japanu 2009. godine. Suradnja s istaknutim japanskim rock i pop grupama poput Porno Graffitti i Ikimono-Gakari dodatno je obogatila njezinu karijeru.

Istaknula se kao direktorica u raznim produkcijama u organizaciji Zaklade Japana, uključujući projekte u Švedskoj, Africi i jugoistočnoj Aziji. Godine 2015., za svoj debi album “Trees of Light” u triju s Lenom Willemark i Andersom Jorminom, nagrađena je švedskom inačicom Grammya.

U novije vrijeme, Karin se etablirala i u području dječjeg kazališta, gdje se ističe vlastitim poetskim pričama i scenskim dizajnom. Uz brojne međunarodne suradnje, nastavlja uspješno djelovati i kao solo umjetnica, dirnuvši publiku autentičnim i majstorskim stilom izvedbe, kako na kotou tako i svojim glasom.

Njezin repertoar obuhvaća tradicionalnu japansku glazbu, zvukove vjetra, kiše i sadnje riže, klasiku, jazz, pop, kao i avangardu. Karinina raznovrsnost i osobit kulturni identitet donose njezinoj glazbi rijetko viđenu i neusporedivu emotivnost.

Koncert koji je na rasporedu u četvrtak, 20. 6. od 20.30 sati u Guvernerovoj palači je sjedeći, ali mjesta nisu numerirana.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 eura dostupne su u Dallas music shop Rijeka, preko sustava Entrio i u muzeju Peek&Poke. Na dan koncerta cijena iznosi 17 eura.

Ne propustite priliku doživjeti koncert i uroniti u čaroban svijet japanske glazbe u izvedbi ove iznimne umjetnice.

Dani Japana u Rijeci održavaju se na više lokacija od 15. 5. do 1. 7.

Organizaciju potpisuje Peek&Poke s partnerima: Distune Promotion, Grad Rijeka. Oldtimer klub Rijeka. Riječki sportski savez, Rijeka City Art, Pomorsko povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Manifestacija je djelomično sufinacirana od strane Grada Rijeke – Odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

Kada?

20.06.2024.
20:30

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije