U utorak, 3. svibnja u 12:30 sati u galeriji riječke Akademije primijenjenih umjetnosti otvara se izložba pod nazivom Okom koja prikazuje bogat vizualni život Art-kina u razdoblju od njegovih suvremenih početaka 2008. godine do danas.

Autor je izložbe Branimir Lazanja, viši umjetnički suradnik Studijskog programa Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna na APURI-ju, međunarodno nagrađivani dizajner i član Hrvatskog društva dizajnera.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali u suradnji s riječkim Art-kinom. Naime, Branimir Lazanja dizajnerski je pratio Art-kino od samog osnutka, 2008. godine. Kroz oblikovanje vizualnog identiteta, promotivnih materijala, vizualne opreme filmskih događanja, dizajn Branimira Lazanje je pomogao u izgradnji konzistentnog imidža i narativa Art-kina koji su danas prepoznatljivi širokom krugu posjetitelja i brojnoj odanoj i stalnoj publici.

Ova je izložba proizvod jednog dugačkog i uzbudljivog putovanja kroz svijet filma i dizajna u kojem su se, na radost Art-kina i njegove publike, prepoznali i udružili slični senzibiliteti naručitelja i dizajnera, komentirala je povodom otvorenja izložbe ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Izložba tako ne predstavlja samo opus Branimira Lazanje već se reflektira i na odnos dizajnera i naručitelja, pitanje koje se ovdje može dobro promotriti na primjeru suradnje koja traje već 14 godina.

Ova me izložba podsjetila na to kako su za nas dizajnere rijetke prilike da u kontinuitetu ovako dugo pratimo razvoj iste organizacije. Sretan sam i zahvalan što sam s Art-kinom od prvih koraka i skoro volonterskog poduhvata do danas, kada je ono izraslo u snažnu, utjecajnu i popularnu filmsku instituciju. Volim vjerovati da sam tome dao svoj doprinos, izjavio je uoči otvaranja izložbe autor Branimir Lazanja.

Izložba je otvorena od 3. do 24. svibnja 2022.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

03.05.2022. – 24.05.2022.
12:30