Riječani ovog rujna dobivaju jedinstvenu priliku da prvi u Hrvatskoj pogledaju novu predstavu Kazališta Moruzgva Majstori u režiji Krešimira Dolenčića.

Premijera predstave održat će se 25. rujna u 20 sati u HKD-u na Sušaku, a prema tekstu Ane Tonković Dolenčić glume Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić. 

Priča se događa nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme (ili nedugo nakon) pandemije koronavirusom. Pratimo sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom. I njihove majstore, naravno.

Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave. 

Glavni pokretač svih aktera je strah – od potresa, bolesti, financijskog gubitka i životnog neuspjeha. Specifična vibracija koju još uvijek osjećamo u našemu gradu sve nas izluđuje, ali unatoč tome, ova priča nije depresivna, dapače. Na pitanje o definiciji psihičkog zdravlja jedan mudar psihijatar je odgovorio – Čovjek je normalan dok god se može šaliti na svoj račun.

Dakle, ako se složimo da humor ima iscjeljujuća svojstva takva terapija je, posebno ovih dana, nužno potrebna kako bismo zadržali makar zdrav razum.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.

FB event: https://tinyurl.com/y57cwtqy

Kada?

25.09.2020.
20:00