U petak 29.10. u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u sklopu turneje gostuje jedinstveni plesni koncert Indefinite Frequency / Beskonačna frekvencija, dinamičan plesni koncert u izvedbi trojice plesača – Milana Tomášika, Charliea Brittaina i Endija Schrottera, i četvorice udaraljkaša iz jedinstvenog Slovenskog udaraljkaškog projekta SToP.

Publika je pozvana na putovanje kroz konstelacije koje se neprestano mijenjaju, a među kojima plesači plove kroz dinamični spektar pokreta i stanja. Glazba, pokret i svjetlo spajaju se u bogatu tapiseriju teksture, vremena, prostora i arhitekture.

Ovo je predstava o bezgraničnoj mreži povezanosti i konstelacija između plesača kao izvođača, i utjelovljuje i ilustrira polaritete igre i moći. Bubnjevi i ples povezani su kroz ljudsku povijest. Glazbene kompozicije koje odišu obrednim pulsom i raskošnom zvučnošću daju ovom djelu hipnotičku emocionalnu atmosferu.

Plesači Beskonačne frekvencije

O plesačima

Milan Tomášik umjetnik je posvećen poučavanju, stvaranju i izvođenju. Rođen je u Slovačkoj 1981. godine, s trenutnim prebivalištem u Ljubljani, Slovenija. Ples je studirao na Konzervatoriju J. L. Bellu u Banskoj Bistrici i na Akademiji scenskih umjetnosti u Bratislavi. Godine 2004. diplomirao je na P.A.R.T.S., međunarodnoj plesnoj školi u Bruxellesu pod vodstvom Ane Tereze de Keersmaeker. Dobitnik je nagrade grada Prievidza (Slovačka) 2004. godine za predstavljanje suvremenog plesa u zemlji i inozemstvu. Njegove pedagoške aktivnosti uključuju predavanja Happy Feet za profesionalne kompanije, festivale i plesne akademije, kao i radionice Playful Presence u većini zemalja Europe, Argentine, Kine, Demokratske Republike Kongo, Rusije, Portorika i Meksika. Suosnivač je plesnog kolektiva Les SlovaKs, kompanije sa sjedištem u Bruxellesu. S njima je kreirao tri plesne predstave (Opening Night, Journey Home i Fragments), a između 2007. i 2018. nastupao je i putovao širom svijeta, uključujući većinu europskih prijestolnica, Afriku, Kinu, Srednju, Sjevernu i Južnu Ameriku.

Charlie Brittain završio je program stručnog usavršavanja Artist in Process na Salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji (AT), smjer koreografija. Diplomirao je s pohvalama na profesionalnom plesnom tečaju u školi za scenske umjetnosti Tring Park (UK), započevši formalno usavršavanje u Centru za napredno usavršavanje u Londonskoj školi suvremenog plesna. Osnivač je engleske nacionalne baletne kompanije za mlade. Charlie radi kao redatelj proba i koreografski asistent u raznim međunarodnim umjetničkim okruženjima za koreografe poput Ette Murfitt, Kerrya Biggina, Milana Tomášika & Co, Barnabya Bootha, Jo Meredtih, Louise Bennett, Helen Parlor, Richarda Chappella i Holly Noble. U SEAD-u je bio pomoćnik redatelja Helder Seabra, Jorgea Crecisa, Milana Tomášika, Paula Blackmana i Christine Gouzelis. Bio je privremeni direktor probe SEAD-ovog projekta Bodhi i proveo je tri sezone kao direktor probe u Nacionalnom baletu mladih Velike Britanije. Suradnik je kreativnog direktora u Nacionalnom baletu za mlade Velike Britanije, izvanredni umjetnik u engleskom nacionalnom baletu i direktor probe u Richardu Chappell Danceu. Uz svoju predanost plesu, Charlie je i kvalificirani klinički sportski terapeut i specijalist za koštano-mišićni sustav.

Endi Schrotter rođen je u Pakracu, a u Zagrebu žive već više od deset godina i jedan je od suvremenih plesača nove milenijske generacije. Plesno obrazovanje započeo je 2011. godine u srednjoj školi za suvremeni ples Ana Maletić. Iste godine Endi sudjeluje u popularnoj TV emisiji Supertalent, gdje je u velikom finalu završio četvrti i ukupno najbolji plesač u povijesti ovog TV talent-natjecanja. Kroz srednjoškolsko obrazovanje proširuje svoje izvođačko iskustvo na brojnim natjecanjima i festivalima na kojima je višestruko nagrađivan. Endi je dobitnik prve nagrade 54. hrvatskog natjecanja studenata glazbe i plesa, a za to je priznanje nagrađen Oscarom znanja od strane Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO). Godine 2016., nakon završene srednje škole, nastavlja školovanje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, gdje stječe prvostupničku diplomu za suvremeni ples. Tijekom svog fakultetskog obrazovanja usavršavao je svoj nastup u suvremenom plesu u klasama Freya Fausta, Milana Tomašika, Guya Nadera, Mateja Kejžara, Forinera Oritza, Magdalene Reiter, Petre Hrašćanec, Lurelin Richards i mnogih drugih.

Ulaznice

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a.

Za događanje nije potrebno posjedovati COVID potvrdu jer se izvodi sa smanjenim kapacitetom gledališta, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, mjerenje temperature i upisivanje u evidenciju pri ulasku.

Kada?

29.10.2021.
20:00