U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka izvodi se predstava “Flekavac”, autorice Nine Mitrović. Režiju potpisuje Renata Carola Gatica.

Ovo je predstava koja govori o odrastanju jednog dječaka i prihvaćanju odgovornosti. U srži joj je prijateljstvo i kako nas ono mijenja nabolje – prijatelj je tu da nam ukaže na naše mane, ali i da nam pomogne kad nam je najteže. Kada jednog dana Mama Mamolina, do kraja izluđena sinovljevim nepodopštinama odluči otići u zemlju u kojoj se odrasli po cijele dane igraju, Flekavac je isprva presretan jer ne mora ići u školu, no slijedi niz situacija koje će uskoro sve promijeniti… Ova topla i duhovita priča o jednom neurednom dječaku, Flekavcu, koji dane provodi radeći nestašluke, o njegovoj mami u kojoj će se prepoznati mnoge mame, neobičnim prijateljstvima i zanimljivim likovima poput neozbiljnog odraslog prijatelja Letećeg Milivoja, prijateljice štreberice i duhovitih braće blizanaca, progovara o aktualnim temama odrastanja danas, odnosa roditelja i djece, odgoju, no isto tako i o prostorima dječje slobode i kreativnosti.

Autorska ekipa:

Autorica: Nina Mitrović
Redateljica: Renata Carola Gatica
Skladatelji i autori tekstova songova: Ivana Đula i Luka Vrbanić
Kreatorica lutaka, scenografije i kostima: Alena Pavlović
Koreograf: Damian Cortes Alberti
Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Izvode: David Petrović, Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković, Andrea Špindel

Uzrast: 5+

Trajanje: 45 min.

Raspored izvedbi:

  • ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 17:30 sati
  • utorak, 4. svibnja 2021. u 17:30 sati
  • srijeda, 5. svibnja 2021. u 17:30 sati
  • četvrtak, 6. svibnja 2021. u 17:30 sati
  • petak, 7. svibnja 2021. u 17:30 sati
  • subota, 8. svibnja 2021. u 18:00 sati

Ulaznice

Ulaznice za predstave GKL-a Rijeka preporuča se kupiti online na portalu Mojekarte.hr, a rezervirati ih se može na e-mail: blagajna.gklri@gmail.com. Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa, a preuzimaju se na Blagajni GKL-a (Ulica Blaža Polića 6.

Blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi te se publika moli da na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice.

Cijena ulaznice je 25,00 kuna.

(Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)

Kada?

03.05.2021. – 08.05.2021.
17:30