U četvrtak, 23. lipnja u 19 sati u Art-kinu se održava predstavljanje zbirke eseja Snaga narativa autorice Martine Globočnik, objavljene u nakladi produkcije Fade In i izdavačke kuće Studio TiM iz Rijeke, uz gostovanje autorice knjige te suurednika i predstavnika suizdavača Studija TiM Milana Zagorca.

Predstavljanje se održava u sklopu programa Film izvan okvira Specijalne filmske knjižnice Art-kino osmišljenog kao komplementarni sadržaj samom filmskom programu kroz promocije knjiga i časopisa, razgovore s redateljima i ostalim filmskim djelatnicima, radionice, panele i okrugle stolove.

Snaga narativa Martine Globočnik zbirka je eseja koja propituje doseg suvremene dokumentaristike kroz osobne priče protagonista i analizira na koji način suvremena publika percipira tuđe iskustvo te u kojoj mjeri to iskustvo može utjecati na promjenu percepcije.

Martina Globočnik

Osobnim se narativima autorica bavi i kroz vlastito iskustvo prikupljanja priča za svoj suautorski projekt Muzeja osobnih priča, projekt koji je Fade In uspješno implementirao u Osijeku, a koji okuplja stotinjak priča pripadnika romske i židovske manjine. Urednica je knjige Morana Ikić Komljenović (Fade In).

Martina Globočnik scenaristica je i novinarka, jedna od autorica poznatog televizijskog serijala Direkt i dugogodišnja suradnica na raznim TV projektima Nove TV. Uz Snagu narativa, potpisuje i knjige Ljudi iz televizora te Tko tu koga gleda.

Ulaz na predstavljanje knjige slobodan je za sve posjetitelje.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Kada?

23.06.2022.
19:00