Drugi blok programa 7. Festivala inkluzivne scene nastavlja se ove subote, 25. lipnja, s početkom u 19.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Uz večer plesnih izvedbi, nastavlja se rad i razvoj 𝐩𝐥𝐞𝐬𝐧𝐞 𝐢𝐧𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐣𝐞 osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti.

Publiku u HKD-u očekuju čak tri plesne izvedbe. Večer otvaramo izvedbom „PROSTORVRIJEME“ autorica Sanje Josipović i Jelene Lečić u foajeu. Program se nastavlja izvedbom „Treptaj tišine“ autorice i koreografkinje Tamare Bračun. Osim nje, za ples i kreaciju zaslužna je i Marina Bura. „SRAZ“ je posljednja od tri izvedbe koje vas očekuju u drugom bloku programa 7. Festivala inkluzivne scene. Uz produkciju plesnog kolektiva Magija, autorica je Martina Rukavina, a koautorice i izvođačice su Sanja Polić i Marija Maksimović.

U svijet plesne inkluzije svi su dobrodošli! Redovne ulaznice za cijelu večer iznose 30 kuna, a 20 kuna za učenike, umirovljenike i grupe od 10+. Mogu se kupiti online na mojekarte.hr, na prodajnim mjestima New Sound, Dallas Records, Foto Revija, Novi Korzo ili sat vremena prije izvedbe.

Plesni kolektiv Magija već sedmu godinu zaredom organizira umjetničku manifestaciju Festival inkluzivne scene čiji je cilj osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Po svom sadržaju festival je osmišljen kao platforma na kojoj se nastavlja razvijati ideja okupljanja profesionalnih kompanija i kolektiva čiji su plesači, izvođači i koreografi osobe sa i bez invaliditeta.

Svoju potporu programu dali su Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ.

Kada?

25.06.2022.
19:30