U izvanrednom izdanju Riječkog karnevala, Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluje rijeka mališana iz zemlje i inozemstva ove će godine proći riječkim Korzom 4. lipnja.

Likovi iz bajki, izmišljena stvorenja, miće tradicionalne maske u najveselijoj povorci krenut će s Gata Karoline Riječke u 17 sati. Nakon što ponosno predstave svoje kostime koje su vrijedno pripremali sa svojim roditeljima, tetama, učiteljicama i učiteljima, svoje će koreografije još jednom izvesti u Exportdrvu gdje će se nastaviti družiti uz omiljenu karnevalsku okrjepu.

U Dječjoj karnevalskoj povorci i ovog će puta sudjelovati najmlađi, djeca predškolskog i školskog uzrasta, a tradicionalno će, prije nego s rijekom maškarica krenu svojom trasom, posjetiti riječkog gradonačelnika koji u njihovu čast organizira svečani prijem u Gradu za sve dječje karnevalske grupe.

Dok se oni pripremaju za svoj karnevalski nastup ispred pozornice na Korzu okupljene će šarmirati najmlađe pripadnice Prvih riječkih mažoretkinja, a potom će na scenu stupiti zborovi Tratinčice i Male tratinčice koje će do početka povorke predstaviti svoje vokalno umijeće.

Posebno iznenađenje očekuje posjetitelje nakon završetka povorke kad će na pozornicu na Korzu stupiti likovi jedne od najpoznatijih dječjih bajki „Ivica i Marica“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Ulaz na predstavu koja traje 40-ak minuta je besplatan, a početak izvedbe zakazan je za 19 i 30 sati.

Kada?

04.06.2022.
17:00