U okviru obilježavanje Dana svetog vida – zaštitnika grada Rijeke u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, bit će održano misno slavlje u katedrali sv. Vida, zavičajno turistička tura „Đir Orehovićem“ i koncert Urbana&4 na Trgu Riječke rezolucije.

NEDJELJA, 12. LIPNJA 2022.

10:00 Zavičajno-turistička tura za noniće i unuke „Đir s Orehovićem“ (početak ture na Kazališnom trgu)

Dvosatno edukativno razgledavanje dijelova Rijeke uključenih u priču romana „Velike avanture malog Orehovića“, na kojem se ova tura i temelji. Ona se sastoji od desetak točaka, polazno od Kazališnog trga, preko Gradske tržnice, Rive, Željezničkog kolodvora i završno s Dječjom kućom u Art-kvartu Benčić. Organizator ture je Udruga Orehović, koja se bavi  aktivnim upoznavanjem i promicanjem kulturnog naslijeđa Primorsko-goranske županije i grada Rijeke te pripovjedne i povijesne baštine našeg kraja. Pozivamo sve noniće i none, bake, djedove i njihove unučiće da nam se pridruže u otkrivanju našeg grada u điru s Orehovićem!

Prijave na mail orehovicevabajka@gmail.com ili putem telefona 091/911 2631

18:00  Drugi dan trodnevnice – misno slavlje predvodi don Josip Mijoč, mladomisnik , (katedrala sv. Vida)

21:00 Koncert Urban&4 (Trg Riječke rezolucije)

Grad Rijeka u povodu blagdana sv. Vida, zaštitnika našega grada, poklanja našim sugrađanima besplatan koncert jednog od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika, Damira Urbana i njegovog benda Urban & 4, koji su ove godine nagrađeni s četiri Porina, među kojima i Porinom za album i pjesmu godine.

Ostala događanja:

  • Prigodni prodajni sajam u povodu Dana sv. Vida, Bazarigov prolaz, od 10. do 16. lipnja
  • Izložba Likovnog društva Kvarner, Narodna čitaonica Rijeka, Korzo 24, od 1. do 17. lipnja
  • Izložba fotografija “Riječke apstrakcije, Palača Garbas, Užarska 26, od 6. do 18. lipnja

    Izložba u
    organizaciji Vijeća talijanske nacionalne manjine Grada Rijeke u suradnji s Konzervatorskim odjelom Rijeka Ministarstva za kulturu i medije.
    Autori: Bruno Bontempo, novinar u mirovini i Lucio Vidotto, novinar La Voce del popolo

Kada?

12.06.2022.
10:00