U Exportu na Delti u subotu, 21. studenog, u 19 sati, svečano se ostvaraju Dani makedonske kulture.

Program uključuje Književno-poetsku večer u suradnji s Hrvatskim književnim društvom iz Rijeke, kada će biti predstavljene nagrađene knjige i književnici u sklopu 13. međunarodnog festivala književnosti „Dani prijatelja knjige“. Uvodnu riječ dati će lektorica za makedonski jezik Biljana Stojanovska, a tema je Marko Cepenkov (1829. – 1920.), najveći sakupljač makedonskih narodnih umotvorina.

Iste večeri svoj će nastup održati glazbenik Zoran Majstorović, a u nastavku će biti otvorena samostalna izložba fotografija „Čovjek u prostoru“, autorice Gordane Kvajo.

Program Dana makedonske kulture 2020

Dani makedonske kulture nastavljaju se u prosincu u prostorima MKD-a Ilinden (Matačićeva 5) u Rijeci i to Revijom makedonskog filma „Kinoteka Makedonije“ (4.12. u 18.00 sati), zatim cjelovečernjim koncertom pjevačke i glazbene skupine MKD-a Ilinden „Večer makedonske pjesme“ (18.12. u 20.00 sati) te kulturnom manifestacijom za najmlađe članove „Detska radost“ (19.12.).

Svi programi bit će održani u skladu s epidemiološkim mjerama.

Održavanje manifestacije omogućeno je sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske, posredstvom Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja, sredstvima Primorsko-goranske županije, te svesrdnom pomoći: Grada Rijeke, Vijeća MNM za grad Rijeku i Vijeća MKNM za PGŽ.

Kada?

21.11.2020. – 19.11.2020.
19:00

Kalendar događanja