Predstava za djecu “Avanture maloga Juju”, redateljica Renate Carole Gatice, izvodi se u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u četvrtak, 29. rujna u 18 sati.

U autorskom projektu poznatoga naziva, redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bave se translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se u procesu rada neće oslanjati isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak će biti na njezinoj formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja, autorski tim će se fokusirati na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu?

Polazna točka istraživanja bit će pjesma koja je već generacijama jedna od prvih pjesmica koju djeca nauče. Riječ je o pjesmi Avanture maloga Juju. Zajedno s našim glumcima, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila. Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gajimo neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.

Autorska ekipa:

Redateljica: Renata Carola Gatica
Skladateljica: Ivana Đula
Kreatorica scenografije, objekata i kostima: Alena Pavlović
Suradnik za scenski pokret: Damian Cortes Alberti
Oblikovatelj svjetla: Sanjin Seršić

Sudjeluju: Andrea Špindel, Tilen Kožamelj, Damir Orlić, David Petrović i Zlatko Vicić

Za uzrast: 3+

Trajanje: 35 min.

Ulaznice

Ulaznice za predstave GKL Rijeka mogu se kupiti online na portalu Mojekarte.hr.

Rezervacija ulaznica: blagajna.gklri@gmail.com

Radno vrijeme Blagajne: sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe (Blaža Polića 3)

Napomene: Rezervirane ulaznice moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa.

Cijena ulaznice: 30,00 kuna

(Foto: GKL Rijeka)

Kada?

29.09.2022.
18:00