Manifestacija Ljeto na Kantridi 2022. i ove godine donosi Empeduja punk festival. Tako će se u petak i subotu, 12. i 13. kolovoza, s početkom u 20 sati, na plaži Bivio kod beach bara Empeduju ponovno okupiti poklonici punka iz cijele regije.

Festival ima i svoju aktivističku notu te se u startu ograđuje od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma, homofobije i svih sličnih gluposti s porukom da nipošto nisu dobrodošle na festival ili skraćeno – NAZI PUNKS F*CK OFF!

Prvog dana festivala, uz tri zagrebačka benda – Vipera, Koridor i Štrace – nastupit će i hardcore punk bend Totalni promašaj iz Kraljeva. Totalni promašaj je jedan je od najznačajnijih predstavnika čuvene kraljevačke punk/hc scene iz devedesetih godina prošlog stoljeća. S istom energijom i pjesmama koje pogađaju pravo u metu poslije višegodišnje pauze ponovno su se okupili i krenuli sa svirkama i snimanjem.

Druga večer započet će svirkom ljubljanskog hardcore punk banda Odpatki civilizacije. Prvi počeci benda Odpatki civilizacije kreću daleke 1982. godine, a prvi nastup je zabilježen 1983. u Ljubljani, gdje su dvije godine kasnije bili i predgrupa Exploitedu. Nakon dugo vremena odlučili su se za povratak na scenu te su poslije 36 godina, 1. travnja 2022., zasvirali u klubu Gromka u Ljubljani. Odpadki civlizacije slove za jedan od prvih hardcore punk bandova u Sloveniji i ex Jugoslaviji. Nakon njih svirat će još Pestartz iz Sombora, Crustalno jasno iz Mostara i Liquid supercharge iz Pule.

Zbog situacije s pandemijom virusa COVID 19 mole se svi gosti da se pridržavaju svih aktualnih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze!

Organizator festivala je tvrtka Novi turizam d.o.o.. Projekt se u potpunosti samofinancira.

Kada?

12.08.2022. – 13.08.2022.
20:00