Novo, 45. izdanje Ri Rock Festivala nastavlja svoju tradiciju podrške alternativnoj riječkoj glazbenoj sceni uz žestoke note s riječke scene i dodjelu prestižne nagrade Ri Rock Kipić. Festival će predstaviti kako mlade, prijavljene bendove i glazbenike, tako i afirmirane izvođače koji će dodatno obogatiti proslavu još jedne godine ovog dugovječnog festivala.

Festival će se održati u kultnom klubu Palach u Rijeci tijekom dva dana, u petak i subotu, 15. i 16. prosinca 2023. godine.

Kao headlineri festivala u petak nastupit će Mašinko i Po’ Metra Crijeva, koji će podržati bendove Altered Taste, Meantime, Sick Sheets, Johnny Quid i Krletka. U subotu su na rasporedu Kiler, Kateriana, Mokri Filteri, Bolidi i Raspad Sistema uz headlinere Alergija i Ministranti. Ri Rock veteran, glazbeni selektor Grga će obje večeri na Izgubljenom flooru u Palachu puštati samo najbolje note riječke scene.

Svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić

Udruga Ri Rock dodijelit će i nagrade Ri Rock Kipić. Cilj nagrade je podržati i istaknuti rad glazbenika alternativnog izričaja koji su 2023. godine izbacili singlove, albume, spotove i na razne načine obogatili glazbenu scenu. Nagrade će također biti dodijeljene umjetnicima koji su doprinijeli svojim dizajnima albuma, majica i spotova.

Stručni žiri, sastavljen od važnih aktera Ri Rock scene i članova Udruge Ri Rock, odabrat će pobjednike u sedam kategorija (Izvođač godine, Album godine, Single godine “Ivica Vrkić”, Spot godine, Album art cover, T-shirt art) uz posebnu dodatnu kategoriju “Legenda Ri Rock scene” povodom malog jubileja festivala. Sponzori festivala i Udruga Ri Rock dodijelit će bogate nagrade, uključujući simbolični Ri Rock Kipić kao znak zahvale za doprinos riječkoj sceni.

Akcija doniranja

Udruga Ri Rock nastavlja suradnju s Azilom za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. Donacijske kutije za dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje bit će postavljene na vidljivim mjestima u Palachu.

Ulaznice

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 10 €, a na dan 12 €, dok festivalska ulaznica iznosi 17 € u pretprodaji, a na dan 20 €.

Ulaznice će biti dostupne u pretprodaji (više informacija uskoro) i bit će u prodaji na ulazu u Palach tijekom trajanja festivala.

Merch festivala

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija “Do Kosti”. Tijekom festivala, posjetitelji će moći kupiti majice, magnete i bedževe s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Udruga Ri Rock poziva ljubitelje odličnog riječkog zvuka da još jednom podrže jedan od najdugovječnijih festivala u Europi, uživaju u bogatom glazbenom programu te podrže rad glazbenika, Udrugu Ri Rock i ostale sudionike riječke rock scene.

Više o festivalu i novostima saznajte na:
rirock.hr
facebook.com/udrugarirock
twitter.com/udrugarirock
youtube.com/UdrugaRiRock

Kada?

15.12.2023. – 16.12.2023.
19:00