Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada Trsat

Dio grada: “Trsat”

Vijesti

 • Komunalni radovi

  Napreduju radovi u Ulici Petra Zrinskog na Trsatu

  pročitaj višeNa Trsatu, u zoni u blizini Trsatske gradine, odviju se radovi na zamjeni kanalizacije i vodovoda. Složeni radovi uključuju zamjenu kanalizacije i vodovoda na Frankopanskom trgu i Ulici Petra Zrinskog na Trsatu, na kojima će se izvesti novi mješoviti kanalizacijski kolektori te novi vodovodni cjevovodi.

  28.05.2018.

 • Obavijest iz Rijeka prometa

  Zbog radova u Ulici Vrlije nova regulacija prometa i privremena trasa linije 1B

  pročitaj višeZbog radova na izvedbi kanalizacijskog i vodovodnog priključka u Ulici Vrlije b.b., u srijedu i četvrtak, 16. i 17. svibnja, linija 1B prometovat će novom, privremenom trasom.

  14.05.2018.

 • FOTOGALERIJA

  Veselje i zabava u riječkim klubovima umirovljenika

  pročitaj višeNa području Rijeke djeluje 16 klubova za umirovljenike i starije osobe – 10 pri Matici umirovljenika grada Rijeke i 6 pri Domu za starije osobe Kantrida, smještenih u raznim dijelovima grada kako bi bili dostupni čim većem broju umirovljenika i starijih osoba. Klubovi imaju ukupno oko 4.500 članova, koji participiraju u različitim klupskim aktivnostima.

  04.04.2018.

 • RIJEKA

  Trsatska gradina priključila se kampanji „Light it up blue“ povodom Svjetskog dana autizma

  pročitaj višePovodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, Trsatska gradina zasvijetlila je u plavoj boji i pridružila se kampanji Ujedinjenih naroda koja se održava već devetu godinu zaredom.

  03.04.2018.

 • Trsat

  Dani Trsata donose Povratak Frankopana

  pročitaj višeManifestacija Dani Trsata ove godine započinje 17. travnja svečanim mimohodom, a donosi nam još i Sportske dane, Baštinske razgovore te svečani koncert Gradske glazbe Trsat.

  03.04.2018.

 • Komunalni radovi

  Od 6. ožujka nova regulacija prometa centrom Trsata

  pročitaj višeU utorak, 6. ožujka, u 7 sati, započinje nova regulacija prometa na području Trsata, i to zbog radova KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. na zamjeni i rekonstrukciji 180 metara kanalizacijskih i 160 metara vodovodnih cjevovoda na Frankopanskom trgu, u Ulici Petra Zrinskog te na početku ulice Slavka Krautzeka.

  01.03.2018.

 • Komunalni radovi

  Počinju pripremni radovi na zamjeni kanalizacije i vodovoda na Frankopanskom trgu i u Ulici Petra Zrinskog na Trsatu

  pročitaj višeGradski prometni centar prenosi obavijest tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka da u ponedjeljak, 19. veljače, u 8 sati, počinju pripremni radovi na zamjeni kanalizacije i vodovoda na Frankopanskom trgu i u Ulici Petra Zrinskog na Trsatu u Rijeci.

  16.02.2018.

 • Šesti park za lajavce

  Na Trsatu otvoren novi park za pse

  pročitaj višeNa području Mjesnog odbora Grad Trsat, u istočnom dijelu, u Ulici Kačjak južno od kućnog broja 10, Grad Rijeka uredio je park za pse, šesti po redu takav park na području Rijeke. Riječ je parku površine 700m2 koji je pošljunčan i ograđen mrežastom ogradom s predprostorom te opremljen sa spravama, klupama i parkovnim košaricama. Troškovi uređenja parka za pse iznosili su 96.000,00 kuna.

  23.01.2018.

 • 11 kilometara božićnih lampica

  U subotu početak adventske čarolije na Trsatskoj gradini!

  pročitaj višeOve subote, 9. prosinca, na Trsatskoj gradini i službeno započinje dugo iščekivano prvo izdanje Adventa na Gradini koji donosi niz zanimljivosti, mnoštvo atraktivnih programa te čak 11 kilometara božićnih lampica.

  08.12.2017.

 • Advent na Gradini

  Najveća božićna kuglica i upregnuti zmaj posebnost ovogodišnjeg Adventa na Gradini

  pročitaj višeNajveća božićna kuglica ove zime zasjat će iznad Rijeke, točnije svjetlit će za vrijeme prvog izdanja Adventa na Gradini. Izrađena je od konstrukcije zlatne boje, visine preko pet metara, s čak 10 000 izvora svjetlosti. Svi posjetitelji ovogodišnjeg Adventa na Gradini će upravo prolazeći kroz ovu jedinstvenu božićnu kuglicu, ući u božićnu priču Trsatske gradine.

  06.12.2017.

 • Na riječkom Adventu na Gradini prve jaslice u pokretu uz zvučnu kulisu

  Jedinstvene božićne jaslice na Trsatskoj gradini

  pročitaj višeMeđu zidine srednjovjekovnog frankopanskog kaštela, smjestile su se jedne sasvim neobične jaslice koje će ovih blagdana krasiti Mir junaka na Trsatskoj gradini. Prostrte na pet metara kvadratnih i sačinjene od preko tristo elemenata, živopisno uprizoruju rođenje Isusa Krista.

  30.11.2017.

 • Zatvaranje prometa dijelom Ulice Vrlije

  Od 1. rujna na Trsatu nova regulacija prometa zbog nastavka HEP-ovih radova

  pročitaj višeOd 1. do 23. rujna na dijelu Trsata važit će nova prometna regulacija zbog nastavka HEP-ovih radova. Dio Ulice Vrlije, od Strmice do Ulice Slave Raškaj, bit će zatvoren za promet, a promet naseljem bit će omogućen obilaznim putem - Ulicom Rose Leard. Alternativni pravci kretanja propisno će biti označeni prometnim znakovima, javlja Rijeka promet.

  31.08.2017.

 • Za promet će se koristiti alternativni pravci

  Od 2. kolovoza kreću radovi na zamjeni dijela 35 kilovoltnog voda na području Trsata

  pročitaj višeU srijedu, 2. kolovoza 2017. godine započet će radovi na zamjeni dijela 35 kV (kilovoltnog) voda TS 110/35 kV „RIJEKA“ – TS 35/10 kV „MAVRINCI“ na području MO Grad Trsat, u Ulici Vrlije.

  31.07.2017.

Mjesni odbori

 • MO Grad Trsat

  Povodom Dana Trsata položeno cvijeće na Trsatskom groblju

  pročitaj višePovodom obilježavanja Dana Trsata u nedjelju, 22. travnja 2018. godine, položeni su vijenci i svijeće na spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata i na grob osnivača KPGT-a Jurja Šekulje.

  27.04.2018.

 • MO Grad Trsat

  Dan oslobođenja Trsata

  pročitaj višeU subotu, 21. travnja 2018. godine, obilježena je obljetnica oslobođenja Trsata povodom koje su na spomenik NOB-a u Ulici Slavka Krautzeka položeni vijenci i svijeće.

  27.04.2018.

 • Male komunalne akcije

  Predložite uređenja na području svojih kvartova

  pročitaj višeGrad Rijeka raspisao je Javni poziv namijenjen svim građanima za predlaganje projekata uređenja i održavanja komunalne infrastrukture za koje građani smatraju da ih je potrebno provesti na području kvarta, odnosno mjesnog odbora u kojem žive.

  03.04.2018.

Kultura

 • Fotogalerija

  Foto đir: Otvoreni Dani Trsata

  pročitaj višeProgram manifestacije Dani Trsata započeo je defileom Frankopanske garde i Gradske glazbe Trsat, a na srednjovjekovnoj je svečanosti razriješen kapetan grada Trsata te predstavljen nadolazeći program.

  17.04.2018.

Zabava

 • Ljeto na Gradini

  Plesni performans skupine Ri dance na Trsatskoj gradini

  pročitaj višeNa tradicionalnoj manifestaciji Gradina dance art koja se održava u sklopu Ljeta na Gradini, u subotu, 29. srpnja bit će prikazan plesni performans Plesne udruge Ri dance pod nazivom Nebo u izvedbi 25 izvođača.

  27.07.2017.