Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada

Dio grada: “”

Vijesti

 • Od 22. do 25. svibnja

  U sklopu manifestacije Hrvatska volontira u Rijeci pripremljene 34 volonterske aktivnosti

  pročitaj višeOd 22. do 25. svibnja održava se već tradicionalna manifestacija „Hrvatska volontira“, kojoj se pridružuje i Rijeka. U tom razdoblju u Rijeci volonteri će sudjelovati u nekoj od do sada prijavljene 34 aktivnosti, među kojima su i ekološke akcije, prikupljanje pomoći za Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ i kuhanje za korisnike, čitanje priča starijim i mentalno oboljelim osobama te djeci, humanitarna akcija prikupljanja čepova, kao i akcija „Kortil uživo“, u sklopu koje će se urediti trg uz Ulicu podhumskih žrtava na Sušaku.

  17.05.2019.

 • FOTOGALERIJA

  Foto đir: Izložba "Rijeka misli zeleno" na gradskim postamentima

  pročitaj višeNa postamentima na Korzu otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Rijeka misli zeleno“, kojom se predstavlja energetska obnovu objekata javne namjene sufinancirane bespovratnim sredstvima EU-a.

  17.05.2019.

 • Na zgradi Grada Rijeke izvješena prepoznatljiva zastava

  Zastavom duginih boja Grad Rijeka podržao borbu protiv homofobije i transfobije

  pročitaj višePovodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije na balkonu zgrade Grada Rijeke na Korzu (Korzo 16), istaknuta je zastava duginih boja.

  17.05.2019.

 • VIDEO

  Humanitarni koncert "Sve za našu djecu" ponovno udružio brojna riječka srca

  pročitaj višeNa prepunom Trgu Riječke rezolucije u četvrtak, 16. svibnja, održao se veliki koncert „Sve za našu djecu“, u sklopu humanitarne akcije Kanala Ri i Udruge Riječko srce kojom se prikupljaju sredstva za uređenje senzorne sobe za terapiju djece s down sindromom u Udruzi Rijeka 21.

  17.05.2019.

 • Poslovnjaci trče i ove godine

  Poslovna utrka HT B2Run 23. svibnja u Rijeci na Gatu Karoline Riječke

  pročitaj višeNakon Splita, četvrtak 23. svibnja rezerviran je za drugo ovogodišnje izdanje poslovne utrke HT B2Run u Rijeci. Bit će ovo četvrti put da se ova najveća poslovna utrka trči u „gradu koji teče“. 1422 trkača iz 109 kompanija trčat će riječko izdanje HT B2Run utrke u kojoj nema privilegiranih ni titula, a visina plaće sudionicima neće ni na startu niti na cilju donijeti nikakve povlastice. Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko – poslovnog događaja nije samo sport već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.

  17.05.2019.

 • Otvorene prijave za besplatne edukacije

  U.Z.O.R. pokreće program osnaživanja i edukacije za nezaposlene žene

  pročitaj višeRiječka udruga za zaštitu obitelji U.Z.O.R. započinje s provedbom programa osposobljavanja i podrške nezaposlenim osobama. Projekt naziva „Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti“ obuhvatit će 30 nezaposlenih osoba te im omogućiti besplatno pohađanje verificiranog programa profesionalnog osposobljavanja i obrazovanja po njihovu izboru. Cilj projekta je povećanje socijalne integracije i posljedično pronalaženje posla za ljude u ugroženim socijalnim kategorijama dugotrajno nezaposlenih i žena žrtava nasilja.

  16.05.2019.

 • FOTOGALERIJA

  Sve za našu djecu: Još nekoliko sati do početka velikog humanitarnog koncerta

  pročitaj višeNa Trgu Riječke rezolucije u tijeku su pripreme i tonske probe za večerašnji veliki humanitarni koncert „Sve za našu djecu“. Koncert počinje u 18 sati, a nastupit će Leteći odred, Alen Islamović, Neno Belan i Fiumens ,Gustafi, Jole, Mia Negovetić, Marko Tolja, Colonia, Davor Lukas (FIT), Mauro Staraj, Koktelsi, odnosno ukupno 24 izvođača. Ulaz na koncert je besplatan.

  16.05.2019.

Zabava

 • VIDEO

  Građani rado mijenjali knjige za sadnice u Čistoćinoj akciji na Korzu

  pročitaj višeU sklopu Riječkog zelenog tjedna, Komunalno društvo Čistoća danas je na štandu pored zgrade bivše Pošte na Korzu organizirala akciju pod nazivom “Jednu knjigu odvoji, povrće na balkonu uzgoji!“ Sve knjige prikupljene ovom edukativnom akcijom bit će dodijeljene Domu za odrasle osobe Turnić te Dječjem domu Tić.

  17.05.2019.

Kultura

 • Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

  Obilazak Palače šećerane privukao brojne građane

  pročitaj višePovodom obilježavanja Dana otvorenih vrata EU projekata, održan je javni obilazak bivše Palače šećerane u kompleksu Benčić, budućeg Muzeja grada Rijeke. Obilazak građevine koja je neizbježna stavka u svakoj povijesti Rijeke, osobito onoj gospodarskoj, izazvao je velik interes građana koji su mogli pogledati dosadašnji rad na njenoj obnovi, godinu dana nakon početka radova.

  17.05.2019.

 • VIDEO

  Književna večer s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

  pročitaj višeU sklopu 12. riječkog sajma knjiga i festivala autora Vrisak sinoć je u Guvernerovoj palači održana književna večer s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem. Tom prigodom publici su predstavljene knjige "Ljuta godina" i "Pohvala starosti", a razgovor je moderirao Vojo Šiljak.

  17.05.2019.

 • VIDEO

  Kei Miller na Vrisku predstavio svoju knjigu "Kartograf pokušava ucrtati put prema Sionu"

  pročitaj višeU sklopu festivala Vrisak sinoć se u Book caffeu Dnevni boravak održalo predstavljanje hrvatskog izdanja knjige "Kartograf pokušava ucrtati put prema Sionu" jamajkanskog pjesnika, prozaika, esejista i sveučilišnog profesora Kei Millera. Knjigu je preveo književnik i prevoditelj Damir Šodan, a radi se zbirci poezije gdje kartograf pokušava ucrtati put do Siona, duhovnog mjesta povratka rastafarijanaca, no to baš i ne uspjeva.

  17.05.2019.

 • VIDEO

  U Botaničkom vrtu Prirodoslovnog muzeja Rijeka otvorena info točka Rimski vrt

  pročitaj višeU okviru Riječkog zelenog tjedna i Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki ispred Prirodoslovnog muzeja Rijeka otvorena je info točka 'Rimski vrt'. U sklopu projekta Claustra+: Prekogranične destinacije kulturnog i zelenog turizma (koji se izvodi u suradnji sa Slovenijom), Marta Blažević i Borut Kružić osmislili su pametnu, multimedijsku info točku pomoću koje se korisnici mogu pobliže upoznati s botaničkim praksama starih Rimljana.

  17.05.2019.

 • VIDEO

  Olja Knežević dobitnica V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman

  pročitaj višeU sklopu 12. Vriska održana je svečana dodjela V.B.Z. književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman, jedne od najvrednijih nagrada za književnost čija je dobitnica crnogorska spisateljica Olja Knežević s romanom Katarina, Velika i Mala.

  17.05.2019.

 • 27 susjedstava Rijeke 2020-EPK

  Katedra umjetnosti i znanosti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Beča u posjetu susjedstvu Fužine

  pročitaj višeU susjedstvu Fužine, jednom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, boravili su predstavnici Katedre znanosti i umjetnosti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Beča. U ovom radnom posjetu susreli se za zajednicom te napravili prvi korak u suradnji, koja se kroz programski pravac 27 susjedstava razvija u susjedstvu Fužine.

  16.05.2019.

 • Obilježavanje 18. svibnja

  Međunarodni dan muzeja: Bogat izložbeni i radionički program u MMSU-u

  pročitaj višePovodom Međunarodnog dana muzeja, za subotu 18. svibnja Muzej moderne i suvremene umjetnosti priprema bogat program – od vodstva izložbom preko radionica do predstavljanja prostorne instalacije kiparice Ane Mušćet.

  16.05.2019.

 • Umjetničko prekrajanje književne materije

  Samostalna izložba Ane Mušćet inspirirana Krležinim "Zastavama" od 18. svibnja u MMSU-u

  pročitaj višeU subotu, 18. svibnja u 19 sati, u Muzej moderne i suvremene umjetnosti otvara se izložba “Zastave" kiparice i multimedijalne umjetnice Ane Mušćet. Riječ je o jedinstvenoj, vizualno dojmljivoj, tehnički složenoj prostornoj instalaciji inspiriranoj istoimenim petotomnim Krležinim romanom.

  16.05.2019.

 • FOTOGALERIJA

  HNK Ivana pl. Zajca premijerno postavlja predstavu "Leica format" po romanu Daše Drndić

  pročitaj višeHrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci premijerno će 17. svibnja izvesti predstavu "Leica format" prema istoimenom romanu Daše Drndić, predstavljenu sa sloganom "Rijeka u predstavi - predstava o Rijeci!", najavljeno je na konferenciji za medije.

  16.05.2019.

Y