Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada

Dio grada: “”

Kultura

 • VIDEO

  Borislav Božić: Što bijaše do sada ili brzi pogled unatrag

  pročitaj višeKako zaljubljenost dječaka u osmom razredu može jednoga dana upravo njega dovesti do najprestižnije nagrade za fotografiju u Republici Hrvatskoj? Borislav Božić je kroz redoviti trud i inovativni umjetnički (ali i pedagoški) rad pokazao da se neke kreativne strasti s vremenom mogu jedino jačati.

  15.05.2019.

 • Festival Smoqua

  "Građanke svom gradu" donose performanse Vlaste Delimar i Boryane Rosse

  pročitaj višeU okviru 3. međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua koji će se odvijati u Rijeci od 23. do 25. svibnja, umjetnička organizacija Građanke svom gradu (GSG) predstavlja performanse Vlaste Delimar i Boryane Rosse koji propituju koncepte ‘norme', 'normalnosti, 'normativnosti’ — tematskog polazišta ovogodišnjeg festivala.

  15.05.2019.

 • Makedonski književnik gostovao na Vrisku

  Aleksandar Prokopiev predstavio svoju zbirku pripovijedaka "Čovječuljak"

  pročitaj višeMakedonski književnik Aleksandar Prokopiev gostovao je na 12. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora Vrisak gdje je u utorak u Mramornoj dvoranu Guvernerove palače predstavio zbirku pripovjedaka "Čovječuljak", prevedenu na hrvatski jezik i izdane u VBZ- ovom serijalu "Europom kroz knjige: Na margini, glasovi drugih".

  15.05.2019.

 • Dopolavoro Rijeke 2020-EPK

  Kvartovske pop-up radionice: Elektro furda - second hand minimalizam

  pročitaj višePod krilaticom recikliranje i minimalizam!, zagrebačka organizacija Radiona.org u suradnji s Drugim morem, u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, poziva na zanimljive radionice izrade predmeta od odbačenih materijala i oživljavanja pokvarenih kućanskih uređaja.

  14.05.2019.

Sport

Vijesti

 • Riječki zeleni tjedan

  Zelena radionica "Kolorflorista" 16. svibnja u RiHubu

  pročitaj višeU četvrtak, 16. svibnja, u RiHubu (Ivana Grohovca 1/a), u 17:30 sati održat će se zelena radionica "Kolorflorista" u sklopu programa Riječkog zelenog tjedna. Polaznici radionice naučit će kako manipulirati bojama cvijeća u svom vrtu ili kako dobiti željenu prirodnu boju koju je moguće koristiti u hrani, piću i umjetnosti.

  15.05.2019.

 • PARKIRANJE

  Novosti u načinu plaćanja parkiranja na gradskim parkiralištima

  pročitaj višeKrajem ovog tjedna počinju vrijediti novi pravilnici o načinu parkiranja na javnim parkiralištima. Iako je većina pravila ista kao i do sada, uvedene su i neke novosti. Tako se dnevna karta, odnosno karta koju Rijeka plus izdaje kad korisnik ne plati parkiranje, više ne može platiti u umanjenom iznosu, ako se korisnik parkirališta u roku od osam dana obrati Rijeka plusu, već se dnevna karta plaća mora platiti u cjelokupnom predviđenom iznosu.

  15.05.2019.

 • VIDEO

  Izložba "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" otvorena u HKD-u

  pročitaj višeU ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvorilo je izložbu "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" koja je nastala kao dio projekta Festivala tata. Izložba uključuje 25 portreta očeva koji su odlučili ostati kod kuće s djecom najmanje šest mjeseci.

  15.05.2019.

 • Rijeka - zdravi grad

  Dan zdravih gradova: Tribina o debljini i visokom tlaku 16. svibnja u Gradskoj vijećnici

  pročitaj višeU sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ nizom aktivnosti za stručnjake, ciljane skupine građana i širu javnost obilježit će se Dan zdravih gradova.

  14.05.2019.

 • Prigodni program

  Plavi Mjesec doživite ove subote u Astronomskom centru Rijeka!

  pročitaj višePovodom Plavog Mjeseca i 18. obljetnice od otvaranja zvjezdarnice, ove subote, 18. svibnja, u Astronomskom centru Rijeka održat će se prigodni program posvećen Zemljinom prirodnom satelitu.

  14.05.2019.

 • Nove tehnologije

  STEP RI organizira Big Bang Camp od 18. do 22. rujna

  pročitaj višeSTEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, od 18. do 22. rujna 2019. organizira Big Bang Camp.

  14.05.2019.

 • Opremimo senzornu sobu za djecu sa sindromom Down!

  Humanitarna akcija "Sve za našu djecu" završava koncertom na Trgu Riječke rezolucije

  pročitaj višeČetvrta humanitarna akcija "Sve za našu djecu" završava u četvrtak 16. svibnja velikim koncertom na Trgu Riječke rezolucije gdje će nastupiti Leteći odred, Alen Islamović, Neno Belan, Gustafi, Jole, Mia Negovetić, Marko Tolja, Colonia, Nikolina Tomljanović, Mauro Staraj, Koktelsi i mnogi drugi.

  14.05.2019.

Y

 • Najmlađi 'poduzetnici' obišli jednu od najuspješnijih riječkih tvrtki

  Poduzetnički i ambiciozno: RInovatoRI posjetili JGL

  pročitaj višeIzleti u praksu sastavni su dio programa za poticanje razvoja poduzetničkih kompetencija mladih, koji se pod nazivom RInovatoRi provodi u suradnji Grada Rijeke - Odjela za poduzetništvo i Doma mladih. U redovnom dijelu programa RInovatoRI su već imali prilike posjetiti niz poduzeća i događaja, no uvid u poduzetničku scenu grada Rijeke ne bi bio potpun bez neposrednog iskustva o jednom od najuspješnijih riječkih tvrtki – JGL.

  14.05.2019.

Mjesni odbori

Zabava

 • Ciklus Furioza

  Britanska kantautorica Anna Calvi u Rijeci promovira novi album

  pročitaj višeTočno devet dana dijeli nas od prvog koncerta Anne Calvi u Rijeci kojim ova kantautorica i virtuozna gitaristica dolazi promovirati svoj treći album “Hunter”. Calvi će nastupiti u sklopu Ciklusa Furioza u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u četvrtak 23. svibnja u perivoju Guvernerove palače.

  14.05.2019.