Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada Centar

Dio grada: “Centar”

Mjesni odbori

 • Korzo

  Upoznaj svoj mjesni odbor

  pročitaj višeDirekcija za mjesnu samoupravu Grada Rijeke tri naredna dana (11.,12. i 13. lipnja) svojim će sugrađanima pokušati predstaviti ulogu mjesnih odbora, pojasniti što su vijeća mjesnih odbora, koje su njihove programske aktivnosti i sadržaji. Na Korzu, kraj zgrade Radio Rijeke postavljen je štand na kojem će se od 10 do 14 sati, promotivnim materijalima, prikazom prezentacija i kratkom anketom sugrađane upoznati s mjesnim odborima, čuti njihovo mišljenje, prijedloge ili kritike.

  11.06.2013.

 • Natjecalo se 26 mjesnih odbora

  Održani sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke

  pročitaj višeNa terenima Športskog društva Zamet i ove godine održalo sem natjecanje Dani svetog Vida - sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke. Ntjecali su se predstavnici 26 mjesnih odbora, a takmičili su se u boćanju, potezanju konopa te briškuli i trešeti.

  04.06.2013.

 • 250 natjecatelja raspoređeno u ekipe 26 mjesnih odbora Grada Rijeke

  Dani svetog Vida 2013 - sportske igre mjesnih odbora

  pročitaj višeU subotu, 1. lipnja 2013. godine na terenima Športskog društva Zamet, Obitelji Sušanj 2, održat će se osmi Dani svetog Vida - sportski susreti (igre) mjesnih odbora Grada Rijeke. Predstavnici 26 mjesnih odbora, Grada Rijeke i veterani Grada Rijeke takmičit će se u boćanju, potezanju konopa te briškuli i trešeti. Početak natjecanja je u 9.00 sati.

  31.05.2013.

 • Suzbijanje komaraca

  Sudjelujmo zajedno u suzbijanju komaraca

  pročitaj višeKomarci su kukci koji, ovisno o vrsti i području, mogu prenositi zarazne bolesti. Za njihov razvoj neophodna je voda. Razvojni ciklus odvija se u četiri stadija; jajašce, ličinka, kukuljica te odrasli komarac. Jedino se odrasli komarac nalazi izvan vode.

  21.05.2013.

 • Volim Hrvatsku - volim Rijeku

  Poziv na akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" u 2013.

  pročitaj višeU okviru svojih programa rada za 2013. godinu, Vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke organiziraju akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor". Zainteresirani građani mogu se prijaviti u sjedištima mjesnih odbora u periodu od 22. travnja do 10. svibnja 2013. godine, odnosno u Direkciju za mjesnu samoupravu i upravu, Trpimirova 2/IV. Akcija "Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" dio je projekta "Volim Hrvatsku - volim Rijeku".

  23.04.2013.

 • Mjesni odbori

  Poziv na podnošenje prijedloga komunalnih prioriteta za 2014. godinu

  pročitaj višePozivaju se građani Grada Rijeke, ovlašteni predstavnici suvlasnika stambeno-poslovnih zgrada i udruge građana da podnesu svoje prijedloge za uređenje i održavanje objekata komunalne infrastrukture radi izrade Prijedloga plana komunalnih prioriteta za 2014. godinu. Prijedlozi će se primati u sjedištima mjesnih odbora, od 2. do 20. travnja 2013.

  02.04.2013.

 • MO Luka

  Počelo je čišćenje slivnika na području MO Luka

  pročitaj višeKao što je bilo najavljeno našim člankom od 6. ožujka, jučer u popodnevnim satima počelo je na području Mjesnog odbora Luka čišćenje uličnih slivnika. Djelatnici Vodovoda i kanalizacije počeli su od Demetrove ulice prema dogovorenom planu.

  12.03.2013.

 • MO Luka

  Sanacija kolnika uz tračnice u ulici Ivana Zajca – "sapunica" bez kraja

  pročitaj višeVijećnici ovoga mjesnog odbora već niz godina ulažu ne male napore ne bi li potaknuli nadležne službe da obave svoj posao i izvrše sanaciju dijela kolnika uz željezničke tračnice u ulici Ivana Zajca.

  01.03.2013.

 • Zelena vrata znanja

  Zelena vrata znanja - projekt lokalnog partnerstva

  pročitaj višeGrupa građana "Centar" danas je u dvorištu Centra za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, Senjskih uskoka 2, otvorila vrata projekta Riječkog programa loklanog partnerstva pod nazivom "Zelena vrata znanja" kojim je dio dvorišnog prostora škole preuređen u jedan zeleni prostor sa elementima ekološkog vrta.

  09.11.2012.

 • MO Luka

  Uređen dio nogostupa ulice Riva

  pročitaj višeTijekom listopada uređen je dio nogostupa ulice Riva, na spoju s Trgom 111. brigade Hrvatske vojske. Radovi su financirani iz sredstava malih komunalnih prioriteta MO Luka za 2012. godinu. Za posao je bio nadležan Rijeka promet d.d.

  06.11.2012.

 • RPLP 2013.

  Natječaj - zaprimanje prijedloga projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2013.

  pročitaj višeGrad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, objavljuje natječaj za prijavu prijedloga projekta za "Riječki program lokalnog partnerstva" za 2013. godinu namijenjen vijećima mjesnih odbora na području grada Rijeke, udrugama i grupama građana zainteresiranim za neposredno sudjelovanje u uređenju manjih, neuređenih javnih površina ili njihovih dijelova.

  22.10.2012.

 • MO Centar-Sušak

  Jesen na Sušaku - 3. slikarski ex tempore

  pročitaj višeVijeće MO Centar - Sušak poziva učenike osnovnih i srednjih škola te slikare amatere da se odazovu na 3. slikarski ex tempore pod nazivom Jesen na Sušaku koji će se održati u subotu, 6. listopada 2012. godine.

  02.10.2012.

 • MO Centar-Sušak

  Održana eko akcija čišćenja korita Rječine

  pročitaj višeU subotu, 22. rujna 2012. održali smo još jednu ekološku akciju i očistili korito Rječine na potezu od hotela Kontinental do zadnjeg mosta na Brajdici. Kao i prethodnih godina u tome su nam pomogli ronioci, članovi KPA "3.MAJ", članovi ŠRD "LUBEN" i volonteri iz kvarta.

  28.09.2012.

 • MO Centar-Sušak

  Poziv na eko akciju – čistimo korito Rječine

  pročitaj višeVijeće MO Centar – Sušak u suradnji sa Klubom podvodnih aktivnosti 3. MAJ i ŠRD Luben organizira eko akciju čišćenja korita Rječine. Akcija će se provesti u subotu 22. rujna o.g. s početkom u 9 sati. Okupljanje sudionika je nogostup uz Rječinu nasuprot ulaza u mjesni odbor.

  19.09.2012.

 • Mjesni odbori

  Prihvaćeno Izvješće o radu vijeća mjesnih odbora za 2011. godinu

  pročitaj višeNa 30. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o radu vijeća mjesnih odbora za 2011. g. Temeljem utvrđenih potreba i interesa građana, a u skladu s financijskim planom, 34 vijeća mjesnih odbora na području Grada Rijeke provode tijekom godine brojne aktivnosti koje su sastavni dio njihovih Programa rada za tekuću godinu.

  13.07.2012.

 • Raspored igranja

  2. KUP Delte

  pročitaj višeU prostorijama MO Luka su jučer, 5. lipnja izvučene grupe za natjecanje na malonogometnom turniru 2. KUP Delte.

  06.06.2012.

Privreda

 • Rijeka, 5. ožujka 2013.

  Natječaj za uređenje Delte u travnju ove godine

  pročitaj višeProjekti vezani uz Lučku upravu i Luku Rijeka, prvenstveno operacionalizacija i ubrzanje provedbe projekta izgradnje državne ceste D-403 i raspisivanje natječaja za uređenje Delte u travnju ove godine bili su tema radnog sastanka ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, direktora Lučke uprave Vlade Mezaka i direktora Luke Rijeka Vedrana Devčića, održanog jučer u Rijeci.

  05.03.2013.

 • Obnovljivi izvori energije

  Istraživanje Instituta Hrvoje Požar o potencijalima obnovljivih izvora energije u hrvatskim županijama

  pročitaj višeU sklopu Energetskog tjedna Grada Rijeke, koji se od 9. do 16. lipnja održava u suradnji Grada, Tehničkog fakulteta, Regionale agencije REA Kvarner, UNDP Hrvatska, Energa d.o.o., udruge Cezar i udruge DOOR, u srijedu 13. lipnja u Gradskoj vijećnici održano je predstavljanje istraživanja Instituta Hrvoje Požar o potencijalima obnovljivih izvora energije u hrvatskim županijama.

  14.06.2012.