Vi se nalazite: Moja Rijeka Dijelovi grada

Dio grada: “”

Vijesti

 • Novo priznanje riječkog plaži

  Plaži Kostanj za osobe s invaliditetom Srebrna plaketa Plave zastave

  pročitaj višePlaža za osobe s invaliditetom Kostanj ove godine obilježava desetogodišnjicu provođenja programa Plave zastave, te je stoga nagrađena posebnim priznanjem – Srebrnom plaketom za deset godina neprekidne vjernosti međunarodnom programu Plava zastava za plaže i marine u Republici Hrvatskoj.

  20.05.2019.

 • Od 6. do 9. lipnja

  Velika obljetnica Fiumanke – punih 20 godina riječke regate

  pročitaj višeProšlo je dvadeset godina od kada je riječka Fiumanka prvi put razvila svoja jedra. Malo tko je tada vjerovao da će se gradu poput Rijeke dogoditi regata poput Fiumanke. A ne samo da se dogodila, nego i uspješno jedri već čitava dva desetljeća!

  20.05.2019.

 • VIDEO

  U sklopu Dana zdravih gradova umirovljenici razgledali zračno sklonište ispod Guvera

  pročitaj višeProgramom za osobe starije životne dobi u ponedjeljak, 20. svibnja, obilježen je Dan zdravih gradova. Događanja su započela kratkim predavanjem u Matici umirovljenika grada Rijeke o važnosti tjelesne aktivnosti i zajedničkim vođenim vježbanjem, nakon čega je uslijedio vođeni razgled skloništa kod Guvernerove palače u organizaciji Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Druženje s umirovljenicima završilo je šetnjom Riječkim tunelom.

  20.05.2019.

 • FOTOGALERIJA

  Foto đir: Eko akcija čišćenja budućeg parka na Kantridi

  pročitaj višeU sklopu Riječkog zelenog tjedna u subotu je održana volonterska eko-akcija čišćenja i uređenja budućeg parka na Kantridi. Cilj akcije bio je okupiti volontere s riječkog područja i zajedničkim snagama urediti prostor planiranog parka. Radi se o parku koji se nalazi iznad Dječje bolnice Kantrida te jugoistočno od Doma za starije i nemoćne osobe Kantrida. Akcija se održala u donjoj polovici parka, odnosno na potezu od Istarske ulice do Puta Frane Juretića.

  20.05.2019.

 • VIDEO

  Hod za slobodu: Rijeka ponovno ustala u obranu ljudskih prava

  pročitaj više"Hod za slobodu", u organizaciji inicijative Građani i građanke Rijeke, koja okuplja niz organizacija civilnog društva, održao se danas u centru grada. U povorci je sudjelovalo više od 1.500 građana i građanki, navode organizatori. Glavne poruke skupa bile su sloboda na pravo izbora i očuvanje postojećih ljudskih prava.

  18.05.2019.

 • Riječki zeleni tjedan

  Subotnja akcija čišćenja parka na Kantridi i radionice u Prirodoslovnom muzeju

  pročitaj višeU subotu, 18. svibnja 2019. završava program Riječkog zelenog tjedna, uz slijedeći raspored:

  17.05.2019.

Sport

 • Uspjeh riječkih šahista na velikom natjecanju u Malom Lošinju

  Šahovski klub Rijeka osvojio srebro u finalu Kupa Hrvatske

  pročitaj višeNa 28. međunarodnom ekipnom šahovskom festivalu Hrvatskog šahovskog saveza, što se proteklih dana održao u Malom Lošinju, Šahovski klub Rijeka je u finalu Kupa Hrvatske 2019 osvojio srebro.

  20.05.2019.

 • Projekt ST4ALL predstavljen sportskim klubovima osoba s invaliditetom

  Kroz sport osobe s invaliditetom otkrivaju svoje talente i dobivaju osjećaj pripadnosti

  pročitaj višeMeđunarodni EU projekt „Sports training for all“ (ST4ALL), kojeg u Hrvatskoj provodi Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, predstavljen je predstavnicima sportskih klubova osoba s invaliditetom. Cilj projekta ST4ALL je edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Naime, s obzirom na to da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu.

  20.05.2019.

 • FOTOGALERIJA

  Foto đir: Rijeka – Lokomotiva 1:0

  pročitaj višeNogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 1:0 u utakmici 35. kola Hrvatski telekom Prve lige, što se u subotu, 18. svibnja održala na Rujevici.

  20.05.2019.

Kultura

 • Gradsko kazalište lutaka Rijeka

  Riječki lutkari iz Kragujevca se vratili s čak šest nagrada

  pročitaj višePredstava „Zamrznute pjesme“ autorice i redateljice Tamare Kučinović (po motivima priča „Zamrznute pjesme“ Stjepana Grigorjeviča Pisahova), u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjem 21. Međunarodnom lutkarskom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu u Srbiji osvojila je čak šest nagrada: Grand prix za najbolju predstavu te nagrade za režiju Tamari Kučinović, za glumačko ostvarenje Tilenu Kožamelju, cijelom ansamblu za kolektivnu glumačku igru, zatim nagrada za dizajn i tehnologiju lutaka Aleni Pavlović te za originalnu muziku Ivani Đula i Luki Vrbaniću.

  20.05.2019.

 • EPK-ova Učionica

  Produžen rok prijave na edukacijski program "Društveno odgovorna kultura i umjetnost"

  pročitaj višeProgram „Učionica“ projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u suradnji s Fondom za druge i Dominom poziva zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u prvom modulu kontinuiranog edukacijskog programa “Društveno odgovorna kultura i umjetnost” u RiHubu. Rok prijave produžen je do 23. svibnja.

  20.05.2019.

 • Muzej grada Rijeke

  Na Dan muzeja održana radionica za djecu o povijesti Rijeke, industrijskoj baštini i brodu Galeb

  pročitaj višeSveučilište u Rijeci, Rijeka 2020 i Muzej grada Rijeke organizirali 17. svibnja u muzejskom prostoru predstavljanje edukativnih publikacija „Brod 8961248“ putem radionice za djecu i mlade. Edukativnom radionicom u jedno su se povezale priče o riječkoj povijesti, industrijskoj baštini i brodu Galeb, za koji se očekuje da sljedeće godine otvori vrata javnosti kao brod-muzej.

  20.05.2019.

Zabava

Y