Vi se nalazite: Moja Rijeka Privreda Arhiva

Privreda – Arhiva

 • Rijeka, 6. listopada 2015.

  Riječka Rafinerija početkom godine obavit će remont

  pročitaj višePredstavnici Ine i Općine Kostrena potpisali su u ponedjeljak Memorandum o međusobnom razumijevanju, kojemu je cilj zaštita okoliša, a iz riječke Rafinerije nafte najavili su da će Rafineriji u siječnju i veljači iduće obaviti remont kako bi se smanjilo onečišćenje.

  06.10.2015.

  Tagovi:
 • Startup inkubator Rijeka

  Ulazak pete generacije u Startup inkubator Rijeka

  pročitaj višeOd 5. do 30. listopada na http://startup.rijeka.hr/otvoren je javni poziv za ulazak pete generacije timova u Startup inkubator, čiji je cilj stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja te podizanje radnih kompetencija kao i utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.

  05.10.2015.

  Tagovi:
 • S održane sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke

  Osnivanje trgovačkog društva Smart RI d.o.o. za upravljanje i strateški razvoj

  pročitaj višePotaknuti velikim potencijalom primjene novih tehnologija namijenjenih pametnim gradovima i krajnjim korisnicima – građanima, grupa gospodarskih subjekata, pretežito iz sektora IT-a, komunikacija i energetike, okupila se oko ideje stvaranja CEKOM-a, s ciljem provođenja istraživačkih projekata i razvoja novih proizvoda. Koncept “Pametni grad” sastavni je dio Digitalne Agende 2010. - 2020. za Europu. Pametan grad predstavlja zaokružen i integriran koncept, u kojem je neophodna uska suradnja javne uprave, privatnog sektora, javnih poduzeća, akademske zajednice i ostalih učesnika, s ciljem poticanja privredne aktivnosti i dugoročne održivosti grada.

  25.09.2015.

  Tagovi:
 • S održane sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke

  Osnivanje trgovačkog društva CEKOM Brodogradnja d.o.o. za istraživanje i širenje znanja

  pročitaj višeU skladu s Operativnim programom "Konkurentnost i kohezija" 2014. - 2020. i Strategijom razvoja Grada Rijeke za razdoblje 2014. – 2020., koja je kao strateški cilj odredila razvijanje konkurentnog gospodarstva na temeljima društva znanja i novih tehnologija, u Gradu Rijeci započele su aktivnosti na osnivanju Centra kompetencija za unaprjeđenje kvalitete u brodograđevnoj industriji, s ciljem jačanja kapaciteta u brodogradnji, uvođenja novih tehnologija i unaprjeđenja proizvodnih procesa. S obzirom na to da je Ministarstvo gospodarstva, unutar Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" predvidjelo 105 mil € za financiranje centara kompetencija, a najava prvog koraka natječaja za sufinanciranje je listopad 2015. godine, Gradu Rijeci je cilj povući sredstva kojima bi se omogućilo financiranje razvojno-istraživačkih projekata i rada CEKOM-a u Rijeci.

  25.09.2015.

  Tagovi:
 • S održane sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke

  Izvješće o poslovanju komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu

  pročitaj višePojašnjavajući Izvješća o poslovanju gradskih komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu. gradonačelnik Vojko Obersnel je ponovio kako je samo TD Energo poslovalo s gubitkom, iz već poznatih razloga. Ukupna imovina svih društava znatno je povećana, dok je u razne komunalne zahvate investirano preko 150 milijuna kuna. „S obzirom na utjecaj koji gradska komunalna i trgovačka društva imaju na komunalni standard građana, možemo biti zadovoljni rezultatima poslovanja u 2014.g. Izuzetak je dakako TD Energo, ali tu bez drugačijih zakonskih rješenja koja se odnose na distribuciju toplinske energije, ne možemo očekivati poboljšanja“ kazao je gradonačelnik Obersnel te dodao kako su usprkos otežanim uvjetima poslovanja, cijene komunalnih usluga, osim cijene Energa, u Rijeci na razini prosjeka u RH, a u nekim segmentima i niže.

  25.09.2015.

  Tagovi:
 • S održane sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke

  Polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna

  pročitaj višePojašnjavajući polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Rijeke za 2015. godinu gradonačelnik Vojko Obersnel je naglasio kako se ostvarila tvrdnja koju je iznio prilikom usvajanja Proračuna za 2015.g., a to je da će izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak imati veliki negativni utjecaj na prihode jedinica lokalne samouprave. Prihodi od poreza na dohodak su u prvih šest mjeseci za 21 milijun kuna manji nego u istom razdoblju lani, što znači da će do kraja godine taj iznos biti udvostručen, odnosno iznositi preko 40 milijuna kuna.

  25.09.2015.

  Tagovi:
 • Grad Rijeka osnivač centra kompetencija za unaprjeđenje u brodograđevnoj industriji (CEKOM)

  U Rijeci predstavljen klaster konkurentnosti pomorske industrije

  pročitaj višeHrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije MarC, koji je u dvije godine od osnutka okupio 30 članica, predstavljen je u četvrtak u riječkoj Jadroliniji. Članovi klastera su domaća brodogradilišta, brodari, razvojne agencije, fakulteti, nautičke tvrtke, gradovi, komore, udruge i drugi.

  18.09.2015.

  Tagovi:
 • 16. listopada u HKD-u

  Poslovni uzlet grada Rijeke

  pročitaj višeBesplatne edukacije Poslovnog uzleta za poduzetnike, obrtnike i sve zainteresirane za stjecanje novih poslovnih znanja održat će se u petak, 16. listopada, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

  17.09.2015.

  Tagovi:
 • 57. gradonačelnikov kolegij

  Prihvaćeno Izvješće o poslovanju gradskih komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu

  pročitaj višeGradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo Izvješćima o poslovanju gradskih komunalnih i trgovačkih društava za 2014. godinu. Samo je TD Energo poslovalo s gubitkom, a ukupna imovina svih društava znatno je povećana, dok je u razne komunalne zahvate investirano preko 150 milijuna kuna.

  15.09.2015.

  Tagovi:
 • RIJEKA

  Primorsko-goranska županija: u kolovozu 13.181 nezaposlena osoba

  pročitaj višeU Primorsko-goranskoj županiji krajem kolovoza bila je evidentirana 13.181 nezaposlena osoba, što je u usporedbi sa srpnjem 1,3 posto više, a prema istom mjesecu lani 15,9 posto manje nezaposlenih, podatci su riječkoga Regionalnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

  15.09.2015.

  Tagovi:
 • Rekordna turistička godina na Kvarneru

  Turistički rezultati Kvarnera: najbolji kolovoz u povijesti Hrvatske

  pročitaj višeKao i u cijeloj Hrvatskoj, tako su i na Kvarneru ove turističke sezone ostvareni rekordni rezultati, a očekuje se zarada od 1,5 milijarde kuna, istaknuo je primorsko-goranski župan i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera Zlatko Komadina.

  08.09.2015.

  Tagovi:
 • 17 timova iz cijelog svijeta predstavilo svoje projekte

  Završio Startup Camp Rijeka 2015

  pročitaj višeOd 2. do 6. rujna u prostoru znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci Step Ri odvijao se jedinstveni poduzetnički kamp koji je već četvrtu godinu za redom organiziran s ciljem poticanja poduzetništva i poboljšanja investicijske klime u Hrvatskoj.

  07.09.2015.

  Tagovi:
 • Radionice, paneli i predavanja

  U Rijeci održana prva WordCamp Croatia konferencija

  pročitaj više5. i 6. rujna u HKD-u održavala se prva hrvatska konferencija posvećena WordPressu. Radi se o najpopularnijem CMS-u (sustav upravljanja sadržajem) na svijetu, kojeg koristi gotovo četvrtina od svih internetskih stranica.

  07.09.2015.

  Tagovi:
 • The European Business Awards

  Kastavska tvrtka AITAC kandidat za najuspješnijeg europskog izvoznika

  pročitaj višeAITAC d.o.o. nominiran za Nacionalnog prvaka u natjecanju za „The European Business Awards 2015/2016.“ Ovo prestižno natjecanje sponzorirano je od strane međunarodne mreže revizorskih tvrtki RSM, dok su na popisu podupiratelja priznata imena iz poslovnog svijeta, akademske zajednice, medija i politike diljem Europe.

  04.09.2015.

  Tagovi:
 • Rijeka, 5. i 6. rujna 2015. godine

  Prvi Wordcamp Hrvatska održava se ovaj vikend u Rijeci

  pročitaj višeU Rijeci se 5. i 6. rujna održava prvi WordCamp Hrvatska, specijalizirana konferencija posvećena WordPress platformi u Hrvatskoj, kojoj će prethoditi besplatne početničke i napredne radionice, u petak, 4. rujna. Ova najvažnija hrvatska konferencija o WordPressu namijenjena je svima, od povremenih blogera koji koriste WordPress za objavu članaka na svom blogu, do onih koji se profesionalno bave web dizajnom, a žele raditi na najpopularnijem CMS-u koji koristi gotovo četvrtina svih svjetskih stranica.

  03.09.2015.

  Tagovi:
 • WordCamp Croatia 2015

  Radionice u sklopu WordCampa Croatia 2015

  pročitaj višePrvi WordCamp Croatia održat će se u Rijeci, 5. i 6. rujna 2015. godine. Ovo je vrlo bitan događaj za hrvatsku WordPress zajednicu jer je WordCamp samo nastavak dobrog rada i suradnje domaćih WordPressaša koji već organiziraju 4 meetupa u Zagrebu, Splitu, Puli i Rijeci. U sklopu WordCampa, 4. rujna, će biti održane i tri vrlo zanimljive i korisne radionice, dok je 5. i 6. rujan rezerviran za konferenciju sa brojnim gostujućim predavačima.

  01.09.2015.

  Tagovi:
 • WordCamp Croatia

  Rijeka domaćin prve WordCamp Croatia konferencije

  pročitaj višeKonferencija WordCamp Croatia zamišljena je da se svake godine održava u drugom gradu, a prvo izdanje organizirano je upravo u Rijeci.

  01.09.2015.

  Tagovi:
 • PAR Poduzetnički kamp: Gradina znanja

  PAR Poduzetnički kamp: Gradina znanja

  pročitaj višeProgram PAR poduzetničkog kampa je u punom jeku i 10 timova vrijedno radi na razvoju svojih poduzetničkih ideja koje će danas prezentirati stručnoj komisiji u polufinalnoj završnici. Startupovci iz cijele Hrvatske pripremaju poslovne planove pod budnim okom čak 10 iskusnih mentora iz Zagreba, Osijeka, Vukovara i Rijeke i uz intenzivni edukativni program koji im pomaže u stjecanju i razvoju vještina potrebnih za uspjeh na tržištu. Finaliste natjecanja očekuje završnica u sutrašnjem programu PAR Poduzetničkog kampa pod nazivom Gradina znanja, u sklopu Ljeta na gradini.

  27.08.2015.

  Tagovi: