Vi se nalazite: Moja Rijeka Kalendar aktualnosti

Kalendar aktualnosti za 06.11.2019. (srijeda) items: 21 / limit: 100

 • Članak 08:42

  Izložba "Gradovi duhova" Zdenka Vukelića otvorena u Kortilu

  U Galeriji Kortil otvorena je izložba fotografija "Gradovi duhova" Zdenka Vukelića koja je završnica istoimenog projekta čiji je cilj kulturno revitalizirati 45 napuštenih seoskih naselja na području Primorsko-goranske županije.

 • Članak 12:06

  Gradska knjižnica Rijeka osvojila nacionalno priznanje "Knjižnica godine 2019."

  Gradska knjižnica Rijeka dobitnik je nacionalnog priznanja "Knjižnica godine 2019."! Vijest o dolasku te laskave titule u Rijeku objavljena je na konferenciji za novinare u Zagrebu na kojoj su prisustvovali dr. sc. Dijana Machala, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva, prof. dr. sc. Julijana Matanović u ime Povjerenstva za dodjelu priznanja “Knjižnica godine” i Niko Cvjetković, mag. knjiž., prof. ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka.

 • Članak 10:30

  Ri-val, prvi riječki band aid

  Moda zvana band aid (zamalo napisah band aids, hm) bješe davno, još tamo negdje osamdesetih. Ekipa iz EPK ovih je dana oživjela jučerašnje recepte za privlačenje javne pozornosti i to načelno ne mora biti loše. Nije važno otkad su i čiji recepti, važno je koliko su uspješni, funkcioniraju li u aktualnim okolnostima. U EPK slučaju to ćemo tek vidjeti, pa da ne zabrzam odgovorom…

 • Članak 14:15

  Čudesa od gline njemačkog lutkara oduševila mališane

  Drugog dana 24. revije lutkarskih kazališta u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka izvedena je predstava "Glina, igra i ostale majmunarije" njemačkog teatra Thalias Kompagnons. Predstava je dio programa EPK na Reviji, a djeci je na njihovo opće oduševljenje pokazala kako iz običnog materijala poput gline na sceni mogu nastati čudesa.

 • Članak 14:44

  Splitsko Sveučilište na Kampusu organizira besplatnu radionicu "Migracije i održivi razvoj"

  Sveučilište u Splitu poziva na dvodnevnu radionicu „Migracije i održivi razvoj – primjena metode Zajednice filozofskog propitivanja (Filozofija za djecu)“, što će se 15. i 16. studenog održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci (učionica 403, 4.kat). Radionica se održava u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.

 • Članak 12:41

  Predstavljanje Europske prijestolnice kulture – Rijeke 2020 u Stockholmu

  Nastavlja se niz međunarodnih prezentacija riječkog EPK projekta, te se tako, danas, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture predstavlja u glavnom gradu Švedske, Stockholmu.

 • Tužibaba 13:56

  marijan-lovrencic

  Tužibaba informacija

 • Članak 14:25

  Počinje Ciklus japanskog klasičnog filma u Art-kinu

  Svečano otvorenje ovogodišnjeg Ciklusa japanskog filma, posvećenog filmskim klasicima, u četvrtak, 7. studenog u 19 sati donosi Tokijsku priču Yasujirōa Ozua, po sudu mnogih filmskih znalaca jedan od najboljih filmova svih vremena. Ulaz na svečano otvorenje slobodan je za sve posjetitelje, a uvod u cjelokupni ciklus, koji traje do 14. studenog, donosi filmologinja Tanja Vrvilo.

 • Članak 15:22

  Izgradnja zida u Creskoj ulici

  U Creskoj ulici u tijeku su radovi na izgradnji prostora i parapetnog zida za smještaj spremnika za komunalni otpad. Radovi se izvode iz sredstava komunalnih prioriteta MO Kantrida za 2019. godinu.

 • Članak 14:31

  Rijeka – Dinamo: forza Rijeka i kad ne ide!

  Ove nedjelje (10. studeni) na Rujevicu stiže zagrebački Dinamo (Stadion HNK Rijeka, 17.30 sati).

 • Članak 14:46

  Mobilno reciklažno dvorište na Grbcima

  Od 4. do 17. studenog 2019. godine, u Primorskoj ulici u blizini kućnog broja 3C, na parkiralištu iza autobusne stanice bit će smješteno mobilno reciklažno dvorište s djelatnikom.

 • Članak 14:48

  Doček Sv. Nikole – prijava djece

  Vijeća mjesnih odbora Grad Trsat i Vojak tradicionalno priređuju doček Svetog Nikole za djecu predškolskog uzrasta sa svojih područja.

 • Članak 15:14

  Poziv na zbor građana – prijedloga uvođenja naplate parkiranja na području MO Bulevard

  Vijeće mjesnog odbora Bulevard poziva građane da se odazovu zboru građana koji će se održati 7. studenoga, s početkom u 18 sati, u dvorani MO Bulevard, Šet.I.G.Kovačića 14.

 • Članak 15:20

  Položen vijenac na centralni križ mjesnog groblja Sv. Kuzam

  Povodom blagdana Svih Svetih, 31. listopada 2019. izaslanstvo Grada Rijeke – Ljiljana Buljan pročelnica Odjela gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje, Mladen Vukelić, pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu, Renato Kostović, v.d. pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu i Željko Jurić pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost, položili su vijenac i zapalili svijeću na centralnom križu mjesnog groblja Sv. Kuzam.

 • Članak 14:45

  Poziv za doček svetog Nikole

  Vijeća mjesnih odbora Mlaka i Potok pozivaju roditelje djece predškolskog uzrasta sa svog područja na prijavu za Doček svetog Nikole uz predstavu Ri Teatra “Vrtuljak želja” i podjelu poklona.

 • Članak 14:50

  Održana akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi

  Vijeće Mjesnog odbora Gornji Zamet u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka održalo je u četvrtak, 31. listopada uspješnu akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi u prostorijama MO Gornji Zamet.

 • Članak 15:17

  Ekološka akcija čišćenja šetnice prema kanjonu Rječine – Koporovo

  Vijeće MO Orehovica u sklopu programske aktivnosti organizira ekološku akciju u subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 08:00 sati.

 • Najava 14:29

  ggrudic

  1.HNL: Rijeka – Dinamo

 • Članak 14:42

  Najava akcije dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama MO Drenova

  Odsjek darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Drenova pozivaju na darivanje krvi na Drenovi.

 • Članak 14:44

  Akcija besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi

  Vijeće MO Turnić u suradnji s patronažom zdravstvene ambulante Turnić, povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetičara, 14.studenog 2019. godine provodi akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi.

 • Najava 16:11

  bruno_051

  Fenomen Bruno Groening – tragovima "čudotvornog iscjeljitelja"