Vi se nalazite: Moja Rijeka Kalendar aktualnosti

Kalendar aktualnosti za 12.07.2019. (petak) items: 16 / limit: 100

 • Članak 15:08

  Rijeka predstavila nove dresove

  Nogometaši Rijeke večerašnjim treningom zaključit će pripreme u Kranjskoj Gori i otputovati u Zagreb gdje će sutra protiv Dinama utakmicom Superkupa otvoriti novu sezonu. Slobodno prijepodne iskorišteno je za predstavljanje novih dresova te ugovaranje novih sponzorskih partnera.

 • Članak 14:40

  Riječka zvečka: Blagdan band rasplesao mnogobrojnu publiku

  U četvrtak, 11. srpnja započela je peta Riječka zvečka. Park na Podvežici bio je krcat publikom, a kvartovsku manifestaciju otvorio je Blagdan Band, riječka supergrupa, kvintet sastavljen od članova skupina Let3, En face i Laufer.

 • Članak 15:33

  Održan Demo dan 10. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

  Šest timova 10. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka je tijekom ovogodišnjeg Demo dana imalo priliku predstaviti svoje projekte u prostoru Proizvodnog parka Torpedo. Ove su se godine čak i natjecali za novčanu nagradu kao priznanje stručnog žirija te poticaj za njihove poduzetničke ideje.

 • Članak 13:35

  Ovogodišnji Tobogan posjetilo devet tisuća ljudi!

  Ovogodišnji treći po redu dječji festival „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održavao se od 26. lipnja do 10. srpnja 2019.g. i u dva tjedna avanture i kulture okupio je ukupno čak 9 tisuća malih i velikih Riječana i njihovih gostiju, čulo se danas na završnom događanju, na kojem su rezime festivala dali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Jelena Milić, voditeljica programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, organizatora festivala.

 • Članak 10:37

  Održana završna prezentacija lutkarsko-dramske predstave „Poruka u zraku“ polaznika radionice „Tobogana“

  U srijedu, 10. srpnja, u Gradskom kazalištu lutaka održana je premijera predstave „Poruka u zraku” koja je nastala na lutkarsko-dramskoj radionici u trajanju od 10 dana. Radionicu su vodili profesionalni glumci-lutkari Petra Šarac i Aleks Đaković, a bila je namijenjena osnovnoškolskom uzrastu.

 • Članak 15:39

  U Berlinu predstavljen program Rijeke 2020 i grad Rijeka kao nova uzbudljiva kulturna destinacija

  Na konferenciji za medije održanoj pred četrdesetak njemačkih novinara i turističkih djelatnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu predstavljen je program projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture te grad Rijeka kao nova uzbudljiva turistička destinacija.

 • Članak 13:29

  Predstavljena integrirana turistička platforma Rijeka Marketplace

  U Muzeju Peek&Poke predstavljena je digitalna platforma Rijeka Marketplace, integrirani servis koji objedinjava promidžbu turističkih usluga i proizvoda i njihovu kupovinu.

 • Članak 09:30

  Pripreme nogometaša Rijeke u Kranjskoj Gori

  Nogometaši Rijeke odradili su jučer u Kranjskoj Gori pretposljednji trening uoči puta u Zagreb na utakmicu Superkupa protiv Dinama. Mir i tišina slovenskih planina, Bijelima su već šestu godinu zaredom pružili idealne uvjete za brusenje forme uoči početka nove naporne sezone.

 • Članak 09:32

  Hrvatska reprezentacija protiv Slovačke u studenom na Rujevici

  Hrvatska nogometna reprezentacija utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. protiv Slovačke (16. studenog, 20.45 sati) igrat će na stadionu HNK Rijeka.

 • Članak 13:44

  Na ultramaratonu u Kranju Ingrid Nikolesić u 12 sati istrčala 119 km, a Damjan Dabović 62 km u 6 sati

  Perjanice riječke trkačke skupine Torpedo Runnersa, Ingrid Nikolesić i Damjan Dabović, na trećem izdanju ultramaratona Slovenian 12 HOUR RUN u Kranju, postigli su iznimne rezultate u jakoj konkurenciji ukupno 120 sudionika, ujedno najboljih ultramaratonaca iz Slovenije, BiH, Finske, Italije, Poljske, Grčke, Hvatske, Portugala i Mađarske, od kojih je 69 trčalo utrku od 12, a 51 utrku od 6 sati.

 • Članak 13:39

  Trsatska gradina ugostit će monodramu „Ćiro“ u izvedbi Tarika Filipovića!

  Monodrama koju će Tarik Filipović igrati u utorak, 16. srpnja na Trsatskoj gradini inspirirana je likom i djelom osebujnog Ćire Blaževića, nogometne ikone ali i kultne ličnosti.

 • Članak 14:11

  Program RInovatoRI Grada Rijeke odabran kao nacionalni kandidat za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva

  Nakon prijave programa RInovatoRI u svibnju 2019. Odbor za vrednovanje i odabir kandidata za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva (EEPA) pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta od pristiglih je prijava izabrao dva nacionalna predstavnika koji će na Europskoj razini konkurirati za ovo značajno priznanje. Među njima je i program Grada Rijeke RInovatoRI, kojeg je osmislio, pokrenuo i većim dijelom sufinancirao Odjel gradske uprave za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih u tri programska pravca (cjelogodišnji program, vikend škola i ljetna škola).

 • Članak 09:28

  Marin Blažević ponovno imenovan intendantom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka

  Za intendanta Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Ivan pl. Zajc za razdoblje od 2021. do 2024. u četvrtak je na sjednici riječkoga Gradskog vijeća ponovno imenovan sadašnji intendant tog kazališta Marin Blažević.

 • Članak 15:00

  Prigodni program povodom 50. obljetnice misije Apollo 11

  Od 16. do 20. srpnja 2019. godine u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka prikazat će se prigodan program povodom 50. obljetnice prvog spuštanja letjelice s ljudskom posadom na površinu Mjeseca.

 • Članak 13:38

  Zatvaranje izložbe Svjetski bijenale studentskog plakata

  Svjetski bijenale studentskog plakata i studentske fotografije, izložba koja je postavljena u Muzeju grada Rijeke, u suradnji s Akademijom umetnosti Univerziteta u Novom Sadu zatvara se 15. srpnja u 19 sati.

 • Slika 21:09

  Zdravax