Vi se nalazite: Moja Rijeka Kalendar aktualnosti

Kalendar aktualnosti za 07.06.2019. (petak) items: 22 / limit: 100

 • Članak 11:56

  Kompleks Benčić postao veliko gradilište novog riječkog kulturnog kvarta

  Kompleks Benčić postao je pravo gradilište, a vizija riječkog art-kvarta iz dana u dan postaje sve vidljivijom i u stvarnosti. Dio prostora bivše tvornice, tzv. H-objekt, od rujna 2017. godine uređen je kao novi dom Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, a prije više od godinu dana započeli su radovi na uređenju Palače Šećerane, kako bi među svoje velebne zidove primila Muzej grada Rijeke.

 • Članak 15:13

  Zeleni val građanskih projekata širi se Rijekom

  Ozelenjivanje središta grada, uređenje urbanih vrtova i rasadnika, senzornog vrta s kompostanom ili pak uljepšavanje zelenog kružnog toka, neki su od projekata odobrenih u sklopu prvog javnog poziva za prijavu projekata u sklopu Zelenog vala, a koji je građanima predstavljen u sklopu info-dana kampanje „Uključi se!“ Europske prijestolnice kulture. Novi ciklus prijave projekata koji će ući u razmatranje za dobivanje financijske podrške otvoren je do 19. lipnja.

 • Članak 10:19

  Deveti Ciklus turskog filma u Art-kinu

  Od 10. do 14. lipnja u Art-kino stiže deveti Ciklus turskog filma, a svečano otvorenje programa održava se 10. lipnja u 19 sati uz projekciju kriminalističkog filma Sezona lova. Ulaz na otvorenje je slobodan. Program Ciklus turskog filma Art-kino provodi u suradnji s Hrvatsko-turskim društvom Rijeka, Institutom Yunus Emre i Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu.

 • Članak 16:29

  "I šumski kraljevi plaču" Ide Zdilar najbolja priča 18. FEKP-a za mlade autore

  Ovogodišnji Festival europske kratke priče u svoj je program uključio i nove talente kroz natječaj za kratku priču namijenjen mladima do 19 godina.

 • Članak 16:39

  Okoliš i igrališta dječjih vrtića Galeb i Gardelin u novom, šarenom ruhu

  Sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uređeni su igralište u dječjem vrtiću Gardelin te dio pristupnog puta i okoliša u dječjem vrtiću Galeb.

 • Članak 16:11

  Pisci i migracije: Andrés Neuman i Antonio Ortuño gostovali na FEKP-u 2019.

  U okviru sada punoljetnog Festivala europske kratke priče, Rijeku su posjetili cijenjeni i nagrađivani latinoamerički književnici Andrés Neuman i Antonio Ortuño. Razgovor naziva Pisci i migracije, koji je moderirala Ela Varošanec, bio je usredotočen na odnos književnog rada spomenutih pisaca i njihove osobne povijesti učestalih preseljenja i mješovitih obiteljskih stabala.

 • Članak 14:55

  Predstava "Potomci, divovi, bogovi" projekta Peti ansambl 10. lipnja premijerno u Zajcu

  Predstava „Potomci, divovi, bogovi“ nastala projektom „Peti ansambl“ održat će se u ponedjeljak, 10. lipnja u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je o završnoj fazi projekta usmjerenog na uključivanje mladih s poteškoćama u razvoju i invaliditetom u tržište rada kroz usvajanje vještina i radnih navika za rad u kazalištu, te uvodnoj predstavi 4. festivala inkluzivne scene koji se održava od 10. do 14. lipnja.

 • Članak 11:16

  Robert Murić na popisu putnika reprezentacije Hrvatske (U-21) za EURO

  Robert Murić, nogometaš Rijeke, bit će dio reprezentacije Hrvatske do 21 godine što će nastupiti na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu od 16. do 30. lipnja.

 • Članak 11:25

  Započeli radovi na uređenju javnog trga i infrastrukture kompleksa Benčić

  Nakon radova na Dječjoj kući, sredinom travnja započeli su radovi na uređenju javnih površina i infrastrukture. Dok su se ranije započeti radovi mogli odvijati bez zatvaranja parkirališta, zbog ovih radova je parkiranje na cijelom području kompleksa Benčić moralo biti zabranjeno. Radovi se izvode na površini od 1,5 ha, a obuhvaćaju uređenje otvorenog dijela javnih površina i rješenje infrastrukture potrebne za funkcioniranje zgrada unutar kompleksa i pripadajućih sadržaja te buduće planirane javne garaže.

 • Članak 11:34

  RiHub zaživio kao novi riječki društveni prostor

  Vrata prostora koji Riječani poznaju prvenstveno kao trgovački od rujna protekle godine vode u RiHub, koji je u manje od godinu dana nakon otvaranja zaživio i postao novi kulturni centar. Na tisuću metara kvadratnih RiHub spaja multifunkcionalnu dvoranu koja je već ugostila brojna događanja, u prvom redu ona edukativnima, potom izložbeni prostor, kao i prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci, kojeg svakodnevno koriste profesionalci u kulturnim i kreativnim industrijama.

 • Članak 11:06

  Dječja kuća – dom dječje mašte i kreativnosti

  Radovi na uređenju Dječjoj kući krenuli su sredinom ožujka. Od nekadašnje ciglene kuće ostali su samo vanjski zidovi, a dio originalnih lijevanih željeznih stupova i gredi koristit će se i u novom rasporedu. Trenutno se izvode radovi na učvršćivanju konstrukcije, a sve kako bi se unutar postojećih zidova mogla umetnuti nova zgrada, „kuća u kući“, koju je osmislio riječki arhitekt Saša Randić.

 • Članak 11:39

  Radovi na reprezentativnoj Palači šećerane teku prema planu

  Na Palači šećerane radovi se izvode od proljeća prošle godine, a kako su to mogli sredinom svibnja vidjeti i građani tijekom Dana otvorenih vrata EU projekata, radovi na budućem Muzeju grada Rijeke već su poodmakli – završili su grubi građevinski radovi, kroz je gotovo u potpunosti saniran, unutrašnji zidovi već poprilično požbukani, dok je napravljeno više od pola vanjske fasade.

 • Članak 16:00

  Riječke rukometašice i rukometaši na rukometnom turniru u Neussu

  Mlade riječke rukometašice i rukometaši Ženskog rukometnog kluba Zamet i OŠ Kozala sudjeluju na 37. Međunarodnom rukometnom turniru u prijateljskom gradu Neussu.

 • Najava 10:30

  urednik

  Ciklus turskog filma: "Sezona lova"

 • Članak 12:06

  Poziv na RI-barsku noć Mistraž

  Dragi Pehlinari i dragi nam gosti u subotu, 8. lipnja Pehinarski feštari u suradnji s Vijećem MO Pehlin, organiziraju RI-barsku noć na Mistraž bari. Druženje počinje u 16 sati i traje do dugo u noć.

 • Članak 11:58

  Održani Dani MO Luka

  Ovogodišnje manifestacije kojima se obilježavaju Dani MO Luka održale su se proteklog vikenda, od petka 31. svibnja do nedjelje 2. lipnja. Za svoje sugrađane, Vijeće MO Luka i ove je godine organiziralo događanja iz područja zdravstva, kulture i sporta.

 • Najava 10:38

  urednik

  Ciklus turskog filma: "Hladnoća kalendara"

 • Članak 07:55

  Dan MO Belveder

  Vijeće Mjesnog odbora Belveder i ove godine tradicionalno obilježava Dan Mjesnog odbora. Završna proslava održat će se u subotu, 8. lipnja 2019. godine u dvorani MO na Volčićevom trgu s početkom u 19 sati.

 • Članak 12:21

  Zaprimanje prijedloga za dodjelu priznanja za doprinos u razvoju MO Drenova

  Vijeće MO Drenova poziva građane na dostavu prijedloga fizičkih i pravnih osoba kojima će se dodijeliti priznanje za doprinos u razvoju Mjesnog odbora Drenova u okviru obilježavanja Dana Drenove.

 • Najava 10:44

  urednik

  Ciklus turskog filma: "Stablo divlje kruške"

 • Najava 10:50

  urednik

  Ciklus turskog filma: "Serijska kuharica"

 • Najava 10:39

  urednik

  Ciklus turskog filma: "61 dan"