Vi se nalazite: Moja Rijeka Kalendar aktualnosti

Kalendar aktualnosti za 15.05.2019. (srijeda) items: 17 / limit: 100

 • Članak 10:43

  Novosti u načinu plaćanja parkiranja na gradskim parkiralištima

  Krajem ovog tjedna počinju vrijediti novi pravilnici o načinu parkiranja na javnim parkiralištima. Iako je većina pravila ista kao i do sada, uvedene su i neke novosti. Tako se dnevna karta, odnosno karta koju Rijeka plus izdaje kad korisnik ne plati parkiranje, više ne može platiti u umanjenom iznosu, ako se korisnik parkirališta u roku od osam dana obrati Rijeka plusu, već se dnevna karta plaća mora platiti u cjelokupnom predviđenom iznosu.

 • Članak 15:20

  Gorgon i Tomečak u rosteru Rijeke, momčad pojačana dvojicom iskusnih igrača

  Alexander Gorgon i Ivan Tomečak nalaze se u rosteru Rijeke za utakmicu protiv Osijeka.

 • Članak 16:29

  Za građane organiziran vođeni obilazak kompleksa Benčić

  U okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, u četvrtak, 16. svibnja 2019., održat će se obilazak kompleksa Benčić u kojem se u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture grade Dječja kuća, nove zgrada Muzeja grada Rijeke i Gradske knjižnice, a u kojeg je već preselio Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

 • Članak 12:04

  Borislav Božić: Što bijaše do sada ili brzi pogled unatrag

  Kako zaljubljenost dječaka u osmom razredu može jednoga dana upravo njega dovesti do najprestižnije nagrade za fotografiju u Republici Hrvatskoj? Borislav Božić je kroz redoviti trud i inovativni umjetnički (ali i pedagoški) rad pokazao da se neke kreativne strasti s vremenom mogu jedino jačati.

 • Članak 09:38

  Izložba "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" otvorena u HKD-u

  U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvorilo je izložbu "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" koja je nastala kao dio projekta Festivala tata. Izložba uključuje 25 portreta očeva koji su odlučili ostati kod kuće s djecom najmanje šest mjeseci.

 • Članak 15:42

  "Moj život s idi(j)otima": Nenad Marjanović predstavio knjigu o kultnom bendu KUD Idijoti

  U sklopu programa Vrisak u vrtu ovogodišnjeg sajma knjiga i festivala autora – Vrisak, u Dnevnom boravku je održana promocija knjige Život s idi(j)otima Nenada Marjanovića, poznatijeg pod nadimkom Dr. Fric.

 • Članak 14:52

  Zelene radionice u Prirodoslovnom muzeju Rijeka

  U sklopu Riječkog zelenog tjedna u Prirodoslovnom muzeju Rijeka održava se serija radionica za organizirane skupine djece predškolske i osnovnoškolske dobi. Teme radionica su „Budi ptica na jedan sat“, „Tko me oprašuje“, „Budi zaštitnik Tommasinijeve merinke“, „Pomažem prirodi“, a vode ih dr. sc. Ana Barešić i Anita Hodak.

 • Članak 12:53

  Igor Bišćan: Osijek je dosta promijenio svoj način igre

  Nogometaši Rijeke u srijedu 15. svibnja gostuju kod Osijeka (Gradski vrt, 20 sati) u utakmici 34. kola Hrvatski telekom Prve lige. Bit će to četvrti ogled ove sezone između dvije ekipe, a uz bodove Jakov Puljić (Rijeka) i Mirko Marić (Osijek) trenutno dijele prvo mjesto na ljestvici strijelaca sa 16 golova.

 • Članak 15:26

  Zanimljiva akcija na Korzu "Jednu knjigu odvoji, povrće na balkonu uzgoji!"

  U sklopu Zelenog tjedna u Rijeci, KD Čistoća Rijeka u petak 17. svibnja 2019. godine od 10.00 sati na štandu pored zgrade bivše Pošte na Korzu organizira akciju pod nazivom „Jednu knjigu odvoji, povrće na balkonu uzgoji!“

 • Članak 10:53

  Zelena radionica "Kolorflorista" 16. svibnja u RiHubu

  U četvrtak, 16. svibnja, u RiHubu (Ivana Grohovca 1/a), u 17:30 sati održat će se zelena radionica "Kolorflorista" u sklopu programa Riječkog zelenog tjedna. Polaznici radionice naučit će kako manipulirati bojama cvijeća u svom vrtu ili kako dobiti željenu prirodnu boju koju je moguće koristiti u hrani, piću i umjetnosti.

 • Članak 15:05

  Sutra kraće zatvaranje prometa Sveučilišnom avenijom zbog humanitarne utrke

  Zbog održavanja humanitarne studentske utrke „Zasvijetli za druge“ u sklopu Student Day Festivala, u četvrtak, 16. svibnja, od 21 do 22 sata zabranit će se prometovanje za sva vozila u ulici Sveučilišna avenija te na zapadnom dijelu Ulice Radmile Matejčić, najavio je Gradski prometni centar. Ulicom Slavka Krautzeka promet će se odvijati bez ograničenja, ali je potreban povećan oprez vozača jer se utrka odvija po sjevernom nogostupu.

 • Članak 11:19

  Tadejević: Vrijedi nam samo pobjeda

  Orijent 1919 i Vinogradar u srijedu (17) na Krimeji igraju derbi kola.

 • Članak 10:00

  Aleksandar Prokopiev predstavio svoju zbirku pripovijedaka "Čovječuljak"

  Makedonski književnik Aleksandar Prokopiev gostovao je na 12. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora Vrisak gdje je u utorak u Mramornoj dvoranu Guvernerove palače predstavio zbirku pripovjedaka "Čovječuljak", prevedenu na hrvatski jezik i izdane u VBZ- ovom serijalu "Europom kroz knjige: Na margini, glasovi drugih".

 • Članak 10:39

  "Građanke svom gradu" donose performanse Vlaste Delimar i Boryane Rosse

  U okviru 3. međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua koji će se odvijati u Rijeci od 23. do 25. svibnja, umjetnička organizacija Građanke svom gradu (GSG) predstavlja performanse Vlaste Delimar i Boryane Rosse koji propituju koncepte ‘norme', 'normalnosti, 'normativnosti’ — tematskog polazišta ovogodišnjeg festivala.

 • Članak 12:53

  Putnik, Liber i Zrilić pozvani u reprezentaciju Hrvatske (U-18)

  Marko Putnik, Adrian Liber i Filip Zrilić, juniori Rijeke, pozvani su u reprezentaciju Hrvatske do 18 godina što će nastupiti na turniru "Slovakia cup".

 • Članak 11:21

  Rasprodane ulaznice za južnu i zapadnu tribinu

  Dragi navijači i navijačice, obavještavamo Vas da su ulaznice za finale Kupa Hrvatske u Puli, koje su se prodavale na blagajnama kampa HNK Rijeka, za južnu i zapadnu tribinu rasprodane.

 • Tužibaba 22:27

  Morcic14

  Zamjena spremnika za komunalni otpad te neodržavanje čistoće u prolazu