Vi se nalazite: Moja Rijeka Kalendar aktualnosti

Kalendar aktualnosti za 14.05.2019. (utorak) items: 14 / limit: 100

 • Članak 11:14

  Zoran Žmirić predstavio svoju prvu zbirku priča "Kaleidoskop"

  Nova knjiga riječkog književnika Zoran Žmirića, zbirka pripovijedaka "Kaleidoskop", koju je objavila izdavačka kuća Hena com, predstavljena je sinoć u prepunom Antikvarijatu Ex libris.

 • Članak 10:11

  Slovenski glazbenik i kantautor Zoran Predin predstavio knjigu "Glavom kroz zid"

  Zoran Predin, slovenski kantautor i vođa legendarnog rock sastava Lačni Franz, sinoć je u okviru festivala Vrisak u Guvernerovoj palači predstavio svoju knjigu “Glavom kroz zid”. Riječ je o zbirci priča o hrabrosti da se svatko stalno suočava sa sobom i da bude onaj tko jest, a ne onaj kakvoga ga želi vidjeti okolina.

 • Članak 11:21

  Cijenjeni francuski ilustrator Barroux gostovao na Vrisku

  Cijenjeni francuski ilustrator, slikar i kipar Barroux, autor crteža stripa "Alpha" o putovanju migranata iz Afrike do Pariza, gostovao je u Dnevnom boravku na 12. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora Vrisak. Priču kojoj je surovo izravnim crtežima Barroux udahnuo dušu i dao joj tijelo, napisala je Sandrine Bessora, nagrađivana francuska autorica gabonskog podrijetla.

 • Članak 12:17

  Kvartovske pop-up radionice: Elektro furda - second hand minimalizam

  Pod krilaticom recikliranje i minimalizam!, zagrebačka organizacija Radiona.org u suradnji s Drugim morem, u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, poziva na zanimljive radionice izrade predmeta od odbačenih materijala i oživljavanja pokvarenih kućanskih uređaja.

 • Članak 12:01

  12. Subversive festival od 15. do 18. svibnja u Art-kinu

  12. Subversive festival, od 15. do 18. svibnja, stiže u Art-kino s dva programa - suvremena filmska subverzija i Subverzivna Varda. Izbor od tri sjajna recentna filmska naslova, dvaju igranih (Ray & Liz, Melankolična djevojka) i jednog dokumentarnog (Što učiniti kada je svijet u plamenu?), donosi najbolje od ovogodišnje selekcije.

 • Članak 15:50

  Dan zdravih gradova: Tribina o debljini i visokom tlaku 16. svibnja u Gradskoj vijećnici

  U sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ nizom aktivnosti za stručnjake, ciljane skupine građana i širu javnost obilježit će se Dan zdravih gradova.

 • Članak 14:04

  Humanitarna akcija "Sve za našu djecu" završava koncertom na Trgu Riječke rezolucije

  Četvrta humanitarna akcija "Sve za našu djecu" završava u četvrtak 16. svibnja velikim koncertom na Trgu Riječke rezolucije gdje će nastupiti Leteći odred, Alen Islamović, Neno Belan, Gustafi, Jole, Mia Negovetić, Marko Tolja, Colonia, Nikolina Tomljanović, Mauro Staraj, Koktelsi i mnogi drugi.

 • Članak 14:16

  STEP RI organizira Big Bang Camp od 18. do 22. rujna

  STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, od 18. do 22. rujna 2019. organizira Big Bang Camp.

 • Članak 14:56

  Plavi Mjesec doživite ove subote u Astronomskom centru Rijeka!

  Povodom Plavog Mjeseca i 18. obljetnice od otvaranja zvjezdarnice, ove subote, 18. svibnja, u Astronomskom centru Rijeka održat će se prigodni program posvećen Zemljinom prirodnom satelitu.

 • Članak 15:57

  Poduzetnički i ambiciozno: RInovatoRI posjetili JGL

  Izleti u praksu sastavni su dio programa za poticanje razvoja poduzetničkih kompetencija mladih, koji se pod nazivom RInovatoRi provodi u suradnji Grada Rijeke - Odjela za poduzetništvo i Doma mladih. U redovnom dijelu programa RInovatoRI su već imali prilike posjetiti niz poduzeća i događaja, no uvid u poduzetničku scenu grada Rijeke ne bi bio potpun bez neposrednog iskustva o jednom od najuspješnijih riječkih tvrtki – JGL.

 • Članak 13:48

  Britanska kantautorica Anna Calvi u Rijeci promovira novi album

  Točno devet dana dijeli nas od prvog koncerta Anne Calvi u Rijeci kojim ova kantautorica i virtuozna gitaristica dolazi promovirati svoj treći album “Hunter”. Calvi će nastupiti u sklopu Ciklusa Furioza u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u četvrtak 23. svibnja u perivoju Guvernerove palače.

 • Članak 15:11

  Održano besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi

  Povodom obilježavanja Majčinog dana u srijedu 8. svibnja 2019. održano je besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za mještane Gornje Vežice.

 • Članak 15:10

  Novi telefonski brojevi MO Turnić i MO Sveti Nikola

  Od 1. lipnja 2019.g. MO Tunić i MO Sveti Nikola dobivaju nove telefonske brojeve.

 • Članak 15:17

  Mjesni odbor Gornji Zamet na novoj lokaciji

  Od 2. svibnja 2019. godine Mjesni odbor Gornji Zamet ureduje na novoj adresi, Milice Jadranić 2A.