Vi se nalazite: Moja Rijeka Kalendar aktualnosti

Kalendar aktualnosti za 10.05.2019. (petak) items: 12 / limit: 100

 • Članak 12:25

  Izašao novi broj Sušačke revije

  Izašao je dvobroj Sušačke revije 105./106. koji će se predstaviti u subotu, 11. svibnja, u HKD-u na Sušaku s početkom u 19 sati. Nova Sušačka revija donosi dvadesetak riječkih, sušačkih i primorskih priča, s fokusom na poznate Riječane i usporedbu vremena nekada i sada, zaključujući kako se osim nacionalnosti stranih ulagača u naš grad, malo toga promijenilo.

 • Članak 13:31

  Kako glazbu lokalne nezavisne scene dovesti u riječke klubove i kafiće?

  „Zvuk zajednice“ naziv je teme Retox razgovora tijekom kojeg se jučer u RiHubu probalo zamisliti Rijeku koja u svojim kafićima, institucijama i klubovima emitira recentnu nezavisnu glazbu nastalu u gradu, regiji i susjednim zemljama koja se nije probila do medija i građanstva. U tom kontekstu predstavljena je i aplikacija Vibrabox podržana od Zaklade Kulture nove koja je od nedavno zaslužna za emitiranje nezavisnih bendova Rijeke u prostoru RiHuba.

 • Članak 15:27

  Krajem svibnja Rijeka domaćin 3. festivala queer i feminističke kulture Smoqua

  Od 23. do 25. svibnja u organizaciji Lezbijske organizacije Rijeka „LORI“ održat će se treći po redu međunarodni festival queer i feminističke kulture Smoqua. Smoqua je pokrenuta kao spoj umjetnosti i aktivizma koji propituje društvene norme te je stoga tema ovogodišnje Smoque norma, normalnost i normativnost, a sve aktivnosti festivala pozivaju na promišljanje i dekonstruiranje tih pojmova.

 • Članak 12:46

  U njemačkom Rostocku otvorena izložba o riječkom torpedu

  Na poziv Rolanda Methlinga, gradonačelnika Rijeci prijateljskog njemačkog grada Rostocka, Schiffbau-und Schifffahrtsmuseuma (Muzeja brodogradnje i pomorstva) i Sveučilišta u Rostocku, u tom je gradu postavljena jučer otvorena izložba "Prvi na svijetu – 150 godina riječkog torpeda".

 • Članak 08:32

  Najbolja predstava Malih scena "Putovanje izgubljenih" bečkog Theater in der Josefstadt

  Najbolja predstava u cjelini 26. međunarodnog festivala malih scena u Rijeci prema odluci festivalskog žirija je “Putovanje izgubljenih” Daniela Kehlmanna u izvedbi bečkog Theater in der Josefstadt, objavljeno je na zatvaranju festivala u četvrtak.

 • Članak 09:46

  Izložba "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" od 13. svibnja u HKD-u

  U ponedjeljak, 13. svibnja, u 18 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M, Roditelji u akciji – Rode i Pariter otvara izložbu "Tate i djeca iz Hrvatske i Švedske" koja je nastala kao dio projekta Festivala tata.

 • Članak 15:12

  Preregulacija prometa zbog miniranja u tunelu Pećine od 15. 5. do 15.8.

  Od srijede 15. svibnja do 15. kolovoza ove godine zbog radova miniranja u željezničkom tunelu Brajdica zatvarat će se dio državne cesta DC 404 (tunel Pećine), od čvora Vežica do raskrižja DC404/DC8 (Cindrićeva ulica) u oba smjera, izvijestio je Gradski prometni centar. Promet će se zatvarati dva puta dnevno u trajanju od 15 minuta, i to od 6:45 do 7:00 i od 18:00 do 18:15 sati. Promet će se odvijati obilaznim pravcem kroz Grad Rijeku.

 • Najava 09:36

  urednik

  Pokreti i okreti: Vlasta Furdek i Zoe Miloš

 • Najava 10:02

  urednik

  "Human Library" u Palachu

 • Najava 16:10

  urednik

  Otvorenje Vriska uz predstavljanje knjige Veljka Barbierija

 • Najava 10:44

  urednik

  Sajam mogućnosti

 • Članak 15:57

  Sedmi Exclusive Auto Moto Show od 23. do 26. svibnja u Centru Zamet

  Zadnji vikend u svibnju ove godine rezerviran je za najvažnije auto moto događanje u regiji - 7. izdanje Exclusive Auto Moto Showa. I ove godine domaćin manifestacije bit će dvorana Centra Zamet, a sam auto show odvijat će se od 23. do 26. svibnja.