VIDEO

18.04.2017.

Zagrijavanje za Prvomajski Inkubator: Krčki rock bendovi nastupili u Klubu

Autor: Damir Jevtić

U Klubu u Beertiji na Trsatu u petak, 14. travnja, održao se Prvomajski Inkubator WarmUp. Riječ je o koncertu koji organizirala udruga Kreativni Krk s ciljem da Riječanima donese dio Prvomajskog Inkubatora, manifestacije koja će se održati na Krku 29. travnja i 1. svibnja. U Klubu su nastupili Those Herds, Grapevine Babies te Buco i Kalašnjikovi.

U Klubu u Beertiji na Trsatu u petak, 14. travnja, održao se Prvomajski Inkubator WarmUp. Riječ je o koncertu koji organizirala udruga Kreativni Krk s ciljem da Riječanima donese dio Prvomajskog Inkubatora, manifestacije koja će se održati na Krku 29. travnja i 1. svibnja.  U Klubu su nastupili Those Herds, Grapevine Babies te Buco i Kalašnjikovi.

Those Herds je grupa žestokog rocka koja je život započela kao eksperiment s namjerom izlaza iz zone udobnosti i to na način da članovi prihvate ulogu i instrument koji nisu navikli izvršavati odnosno svirati. Glavni tekstopisac, aranžer i gitarist je Dario Arifović (gitarist u Grapevine babies), dok mu podršku na bubnju i pisanju tekstova te svojim vokalom pruža Kristijan Vasilić (gitarist u Brain Production). Niskim frekvencijama pomoću bas gitare vlada David Pajalić kojem je ovo prvi live projekt a inače svira gitaru. Druga gitara i vokal dodijeljena je Skenderu Ahmetoviću (pjevač u Brain Production). Za sada imaju 6 snimljenih pjesama, a ostale će objavljivati postepeno.

Bend Buco i Kalašnjikovi osnovani su 2010. godine u Krku. Sastav čine lokalni krčki momci Miran, Tomislav, Adrian i Dorian koji su usmjereni sviranju krčkog rocka za kojeg ni sami ne znaju šta je ili se ne mogu dogovorit. Kroz godine su svirali više manje po trasi krčkog meridijana Hrvatske uz izuzetak najvećeg regionalnog natjecanja demo bendova u Banja Luci te nastupa u mjestima kao što su Široki Brijeg i Imotski na kojem je osvojena prestižna nagrada najboljeg demo benda Imotske Dogane 2013. godine. Njihov zvuk možda najviše možemo opisati kao fuziju experimentalnog rock-punk-funka mada idu i u pravcu instrumentalnog drum&bassa. Na koncertu su predstavili nove materijale koje uskoro možemo očekivati na drugom albumu.

Grapevine Babies je funky grupa koja je s radom započela prije 5 godina kada se nekoliko zaljubljenika u funk našlo i odlučilo okušati u stvaranju autorske glazbe. S vremenom i konstantnom promjenom postave, grupa je došla do svoje današnje forme od 10 eklektičnih glazbenika. Frontmen i prateći gitarist benda Luka Adžić-Kapitanović zaslužan je za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristiana Baljarevskog i basista Antonia Frlana. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonist Petar Tepšić i saksofonistica Ela Štefanac. Na gitari je Dario Arifović, prateće vokale čine tri vokalistice - Lucija Štefančić, Dana Adžić-Kapitanović i Katja Kovacs. Sa 10 autorskih pjesama, od kojih je 5 snimljeno u studiju, bend planira krajem 2017 godine izbaciti svoj album prvijenac.