VIDEO: HNK Ivana pl. Zajca

19.04.2017.

Božo Vrećo pred riječkom publikom otpjevao svoje magične sevdalinke

Autor: Damir Jevtić

U utorak, 18. travnja 2017., u HNK Ivana pl. Zajca koncert je održao Božo Vrećo, jedan najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba.

U utorak, 18. travnaj 2017., u HNK Ivana pl. Zajca koncert je održao Božo Vrećo, jedan najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. Osim tradicionalnih sevdalinki, marljivo radi i na autorskim skladbama pa je tako popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ - snimka live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata javno je izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Uz Božu na koncertu u Rijeci gostovali su i sjajni glazbenici Miro Navračić (harmonika) i Marko Louis (klavir, tarabuk).

Dio nastupa iz kazališta Ivana pl. Zajca te rezgovor sa Vrećom pogledajte u prilogu.